EUR: 312,81 Ft
CHF: 260,96 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb Miskolc

Jótékony céllal futnak a Mikulás-sapkások

Idén is megszervezik a hagyományos Mikulás-futást az Avalon Parkban. A résztvevők ezúttal nemcsak egészségükért és fittségükért tehetnek, hanem a Nomád Terepfutó Iskola diákjait is támogathatják a jótékonysági eseményen, ahol maga a Mikulás is futni fog.

December 9-én, szombaton 10 órakor rajtol a Mikulás-futás Miskolctapolcán, az Avalon Parkban, ahol az esemény főszereplője a park Mikulása lesz. A nagy szakállú a gyerekekkel együtt kocogja majd le a két kilométeres távot, ezzel színesítve a jótékonysági eseményt.


Idén is lesz Mikulásfutás Miskolctapolcán

 

A rendezvény célja, hogy sportolási lehetőséget biztosítson a környéken élőknek, népszerűsítése a futást, valamint adományt gyűjtsön a Nomád Terepfutó Suli diákjainak, amelyből a felszereléseiket, a versenyeikre való utazást, illetve a terembérleti díjukat finanszírozzák. A versenyen 7–18 éves korig hat versenykategóriát indítanak, nekik két kilométeres aszfaltúton kell teljesíteniük a távot, illetve a 12–14, valamint a 15–17 évesek nyolc kilométeres kategóriában is indulhatnak az erdei utakon, a 18 év felettiekkel együtt. A hagyományokat követve minden résztvevő a rajt előtt Mikulás-sapkát kap ajándékba. A versenyre való nevezés ingyenes, azonban a résztvevők adományait szeretettel fogadják a szervezők.

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.