EUR: 317,38 Ft
CHF: 279,89 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Miskolc

Jótékony céllal futnak a Mikulás-sapkások

Idén is megszervezik a hagyományos Mikulás-futást az Avalon Parkban. A résztvevők ezúttal nemcsak egészségükért és fittségükért tehetnek, hanem a Nomád Terepfutó Iskola diákjait is támogathatják a jótékonysági eseményen, ahol maga a Mikulás is futni fog.

December 9-én, szombaton 10 órakor rajtol a Mikulás-futás Miskolctapolcán, az Avalon Parkban, ahol az esemény főszereplője a park Mikulása lesz. A nagy szakállú a gyerekekkel együtt kocogja majd le a két kilométeres távot, ezzel színesítve a jótékonysági eseményt.


Idén is lesz Mikulásfutás Miskolctapolcán

 

A rendezvény célja, hogy sportolási lehetőséget biztosítson a környéken élőknek, népszerűsítése a futást, valamint adományt gyűjtsön a Nomád Terepfutó Suli diákjainak, amelyből a felszereléseiket, a versenyeikre való utazást, illetve a terembérleti díjukat finanszírozzák. A versenyen 7–18 éves korig hat versenykategóriát indítanak, nekik két kilométeres aszfaltúton kell teljesíteniük a távot, illetve a 12–14, valamint a 15–17 évesek nyolc kilométeres kategóriában is indulhatnak az erdei utakon, a 18 év felettiekkel együtt. A hagyományokat követve minden résztvevő a rajt előtt Mikulás-sapkát kap ajándékba. A versenyre való nevezés ingyenes, azonban a résztvevők adományait szeretettel fogadják a szervezők.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.