2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Miskolc

Jótékony céllal futnak a Mikulás-sapkások

Idén is megszervezik a hagyományos Mikulás-futást az Avalon Parkban. A résztvevők ezúttal nemcsak egészségükért és fittségükért tehetnek, hanem a Nomád Terepfutó Iskola diákjait is támogathatják a jótékonysági eseményen, ahol maga a Mikulás is futni fog.

December 9-én, szombaton 10 órakor rajtol a Mikulás-futás Miskolctapolcán, az Avalon Parkban, ahol az esemény főszereplője a park Mikulása lesz. A nagy szakállú a gyerekekkel együtt kocogja majd le a két kilométeres távot, ezzel színesítve a jótékonysági eseményt.


Idén is lesz Mikulásfutás Miskolctapolcán

 

A rendezvény célja, hogy sportolási lehetőséget biztosítson a környéken élőknek, népszerűsítése a futást, valamint adományt gyűjtsön a Nomád Terepfutó Suli diákjainak, amelyből a felszereléseiket, a versenyeikre való utazást, illetve a terembérleti díjukat finanszírozzák. A versenyen 7–18 éves korig hat versenykategóriát indítanak, nekik két kilométeres aszfaltúton kell teljesíteniük a távot, illetve a 12–14, valamint a 15–17 évesek nyolc kilométeres kategóriában is indulhatnak az erdei utakon, a 18 év felettiekkel együtt. A hagyományokat követve minden résztvevő a rajt előtt Mikulás-sapkát kap ajándékba. A versenyre való nevezés ingyenes, azonban a résztvevők adományait szeretettel fogadják a szervezők.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.