EUR: 322,45 Ft
CHF: 281,99 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Miskolc

Jótékony céllal futnak a Mikulás-sapkások

Idén is megszervezik a hagyományos Mikulás-futást az Avalon Parkban. A résztvevők ezúttal nemcsak egészségükért és fittségükért tehetnek, hanem a Nomád Terepfutó Iskola diákjait is támogathatják a jótékonysági eseményen, ahol maga a Mikulás is futni fog.

December 9-én, szombaton 10 órakor rajtol a Mikulás-futás Miskolctapolcán, az Avalon Parkban, ahol az esemény főszereplője a park Mikulása lesz. A nagy szakállú a gyerekekkel együtt kocogja majd le a két kilométeres távot, ezzel színesítve a jótékonysági eseményt.


Idén is lesz Mikulásfutás Miskolctapolcán

 

A rendezvény célja, hogy sportolási lehetőséget biztosítson a környéken élőknek, népszerűsítése a futást, valamint adományt gyűjtsön a Nomád Terepfutó Suli diákjainak, amelyből a felszereléseiket, a versenyeikre való utazást, illetve a terembérleti díjukat finanszírozzák. A versenyen 7–18 éves korig hat versenykategóriát indítanak, nekik két kilométeres aszfaltúton kell teljesíteniük a távot, illetve a 12–14, valamint a 15–17 évesek nyolc kilométeres kategóriában is indulhatnak az erdei utakon, a 18 év felettiekkel együtt. A hagyományokat követve minden résztvevő a rajt előtt Mikulás-sapkát kap ajándékba. A versenyre való nevezés ingyenes, azonban a résztvevők adományait szeretettel fogadják a szervezők.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.