2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Nagykanizsa

Kanizsai tűzoltó az ország legjobbja

Az Országgyűlési Őrség szervezésében rendezték meg az V. Tornyos Kupa férfi felnőtt fekvenyomó egyéni és csapatbajnokságot, amelyen kiemelkedő kanizsai vonatkozású eredmény született.

A 159 induló között a Belügyminisztérium mindegyik szerve képviseltette magát, így tehát a tűzoltók, a rendőrök, a büntetés-végrehajtásban dolgozók, az országgyűlési őrök és a TEK állományában lévő hivatásos állományú versenyzők mérték össze tudásukat a budapesti megmérettetésen.

Szabó Kornél a dobogó legfelső fokára állhatott (Fotó: ZMKI)

Szabó Kornél őrmester, nagykanizsai tűzoltó, több válogatott fekvenyomó versenyzőtársával nagyon szoros küzdelemben szerezte meg az első helyet. Kornél 192,5 kilogrammos teljesítménnyel ugyanakkora súlyt teljesített, mint második helyezett, de a kanizsai tűzoltó kisebb testsúlya miatt a dobogó legfelsőbb fokára állhatott fel – egyedüli tűzoltóként a mezőnyben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.