2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Nagykanizsa

Kanizsai tűzoltó az ország legjobbja

Az Országgyűlési Őrség szervezésében rendezték meg az V. Tornyos Kupa férfi felnőtt fekvenyomó egyéni és csapatbajnokságot, amelyen kiemelkedő kanizsai vonatkozású eredmény született.

A 159 induló között a Belügyminisztérium mindegyik szerve képviseltette magát, így tehát a tűzoltók, a rendőrök, a büntetés-végrehajtásban dolgozók, az országgyűlési őrök és a TEK állományában lévő hivatásos állományú versenyzők mérték össze tudásukat a budapesti megmérettetésen.


Szabó Kornél a dobogó legfelső fokára állhatott (Fotó: ZMKI)

Szabó Kornél őrmester, nagykanizsai tűzoltó, több válogatott fekvenyomó versenyzőtársával nagyon szoros küzdelemben szerezte meg az első helyet. Kornél 192,5 kilogrammos teljesítménnyel ugyanakkora súlyt teljesített, mint második helyezett, de a kanizsai tűzoltó kisebb testsúlya miatt a dobogó legfelsőbb fokára állhatott fel – egyedüli tűzoltóként a mezőnyben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.