EUR: 322,48 Ft
CHF: 279,73 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Egyéb Nagykanizsa

Kanizsai tűzoltó az ország legjobbja

Az Országgyűlési Őrség szervezésében rendezték meg az V. Tornyos Kupa férfi felnőtt fekvenyomó egyéni és csapatbajnokságot, amelyen kiemelkedő kanizsai vonatkozású eredmény született.

A 159 induló között a Belügyminisztérium mindegyik szerve képviseltette magát, így tehát a tűzoltók, a rendőrök, a büntetés-végrehajtásban dolgozók, az országgyűlési őrök és a TEK állományában lévő hivatásos állományú versenyzők mérték össze tudásukat a budapesti megmérettetésen.

Szabó Kornél a dobogó legfelső fokára állhatott (Fotó: ZMKI)

Szabó Kornél őrmester, nagykanizsai tűzoltó, több válogatott fekvenyomó versenyzőtársával nagyon szoros küzdelemben szerezte meg az első helyet. Kornél 192,5 kilogrammos teljesítménnyel ugyanakkora súlyt teljesített, mint második helyezett, de a kanizsai tűzoltó kisebb testsúlya miatt a dobogó legfelsőbb fokára állhatott fel – egyedüli tűzoltóként a mezőnyben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.