EUR: 326,13 Ft
CHF: 280,36 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Eger

Kemény ralisok fognak össze a cicákért

Nem először olvasztja meg a Kápolnán található Macskaárvaház a jótékony szíveket, ráadásul ismét kemény férfiakét. Mint arról már beszámoltunk, a Garmin Motorsport Eger Rallye-n induló két párosa, az Ungvárszki Milán, Bosch Péter és a Domonkos László, Horváth István duó döntött úgy pár nappal ezelőtt, hogy követi a jó példát, és kamionos Európa-bajnokunk, Kiss Norbi után ők is részt vesznek a cicák megmentésében. Sőt adományokat is gyűjtenek a Macskaárvaház Alapítvány részére: eledelt, takarókat, mindennapi ellátásra alkalmas holmit, amelyet a Rádió 1 Eger székházában lehet leadni, a Trinitárius út 1.szám alatt.

Az állatok védelme, életük jobbá tétele mindenki számára fontos: most újabb, az Eger Rallye-n induló párosok döntöttek a jótékonykodás mellett. A hatalmas népszerűségnek örvendő PSZA Motorsport Ladáival pörgeti fel a lóerőket.


Az új Ladát is ki lehet próbálni Szabó Árpádéknál

– Jelenleg több versenyzőnk van az Országos Rallye1, Rallye2, Historic és MARB bajnokságban is. Az idei Eger Rallye-n két párosunk vesz részt, Papp Arnold a Rallye2-es bajnokságban most fog bemutatkozni a P/12-es kategóriában, illetve Mészáros Attila a Historic bajnokságban méretteti meg magát – újságolja Szabó Árpád csapatvezető.

Szabó Árpád csapatvezető

Egy igazán színvonalas csapatról van szó, ahol nem csak az „ész nélküli” versenyzés a cél.


– Csapatunkat Papp Arnolddal alapítottuk. Célunk az volt, hogy Magyarországon legyen egy olyan autósport-egyesület, amely a versenyzők teljes kiszolgálásában tud segítséget nyújtani, a logisztikától kezdve az autófelkészítésig. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a műszaki fejlesztésekre is, így próbáljuk még professzionálisabbá tenni csapatunk autóit – mondja Árpád.

A szakmai kiválóság mellett pedig vajszívűek is, ezért az ő autóikon is látható lesz a Macskaárvaház logója, számlaszáma, így a rajongók is dönthetnek úgy, hogy támogatják a cicákat, népszerűsítik az állatvédelmet.

Mentenek, befogadnak, gyógyítanak

Azt is tudni kell, hogy a kápolnai Macskaárvaház nem menhelyként működik. Noha Egerből rendszeresen hordanak oda kidobott és/vagy kóbor cicákat a helyi állatmenhelyek – amelyek már képtelenek elhelyezni a macskákat –, sokszor egész cicacsaládokat tesznek le Kápolnán. A Macskaárvaházban egymástól elszeparáltan gyógyítják a különböző betegségekben szenvedő cicákat, komoly rehabilitáción esnek át. Szakemberek, állatorvosok foglalkoznak a kis négylábúak gyógyításával, így semmiképpen nem megoldás egészséges, „csak” gazdátlan állatokat kint hagyni Kápolnán.

Mindent a macskákért!

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.