2019. január 18., péntek
Piroska

Tech

Kémvibrátor rögzítette a felhasználók hangját

Nem új keletű ez a probléma, hiszen akadt olyan eset, amikor egy beltéri biztonsági kamerán keresztül kukkoltak illetéktelenek egy fiatal lány lakásában. Egy másik eset azonban még kínosabb az előzőnél, ugyanis egy okosvibrátor használat közben a hozzá tartozó telefonos alkalmazás segítségével a felhasználók tudta nélkül rögzített minden hangot.

Az eszközt gyártó cég képviselője elnézést kért a bakiért, amit elmondása szerint már ki is javítottak. A probléma egyébként csak az androidos készülékeket érintette, a rögzített hanganyagokat pedig a telefon tárolta. A szakember szerint ezek nem kerülhettek ki a netre, ám akadt már példa az ellenkezőjére is.

Így kémkedtek a fiatal lány után egy internetre kötött biztonsági kamerán keresztül:

Kapcsolódó Cikkek

 • A kriptovaluta-bányászati támadások az okosotthonokat is veszélyeztetik

  A kriptovaluta-bányászati támadások az okosotthonokat is veszélyeztetik

  Az idén tovább nő a fertőzött gépek segítségével, a felhasználó tudta és engedélye nélkül végzett (cryptojacking) kriptovaluta-bányászattal összefüggő támadások száma, miközben a kiberbűnözők okoseszközöket és otthoni okosmegoldásokat is felhasználnak majd a bányászfarmok építéséhez – derül ki az ESET IT-biztonsági vállalat 2019-es kiberbiztonsági előrejelzéséből.

 • Már mobilon is bejelenthető a baleseti kár

  Már mobilon is bejelenthető a baleseti kár

  Ha két autós koccant, eddig egymásra néztek: van magánál kárbejelentő? Mostantól erre nincs szükség, mert a Mabisz új mobilalkalmazásán keresztül mind a 13 magyarországi biztosítótársaság elfogadja az online-kárbejelentést.

 • Tűzijáték-mizéria: autóipari fejlesztés óvja meg a kutyákat a szilveszteri őrülettől

  Tűzijáték-mizéria: autóipari fejlesztés óvja meg a kutyákat a szilveszteri őrülettől

  Több tucatnyi megriadt kutya rohant ki a világból a szilveszteri tűzijátékok hanghatásai miatt, sokuk egyenesen a halálba. De hamarosan talán nem lesz minden óévbúcsúztatás legfőbb vitatémája az, kinek van több joga: az ünneplőknek a durrogtatáshoz, vagy az ebeknek az élethez, mert a Ford Edge-ben alkalmazott zajkioltó technológiát az autógyártó-óriás mérnökei beépítették egy kutyaházba – és működik.