EUR: 324,13 Ft
CHF: 278,61 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Belföld

Kétmillióra büntették a 444 – et az újabb hazugság miatt

Kétmilliós sérelemdíj megfizetésére kötelezte a 444.hu-t kiadó Magyar Jeti Zrt.-t Kálomista Gábor producer részére a Fővárosi Ítélőtábla. Az ítéletben kötelezték a kiadót a közel 400 ezer forintos fellebbezési illeték nagy részének megfizetésére.

A sajtóper a Magyar Jeti Zrt. által kiadott 444.hu internetes sajtótermék 2016. október 7-én Pitiáner belháborúba torkollott az év egyik legjobb magyar filmjének bemutatója címmel megjelent újságcikkét érintette, Kálomista ennek tartalmát, tényszerűségét sérelmezte, továbbá a cikk keltette felháborodási hullám – melyről a 444.hu szintén beszámolt – megítélése szerint sértette a jó hírnevét. A bíróság másodfokú, jogerős ítéletében az elismert producernek adott igazat, és 2 millió forint sérelemdíjat ítélt meg részére – írja a Híradó.hu.

Az eredeti 444-es cikk azt állította: „néhány nap leforgása alatt legalább húsz filmes, vágó, operatőr, zeneszerző, vezető író, asszisztens veszítette el munkáját egy kicsinyes szakmai belharc után”. A cikk szerint a Kút című filmben egy jelenet, amikor az egyik szereplő kapcsolgatja a tévét, a képen két snitt váltja egymást: pillanatok egy TV2 híradóból, benne 700 menekült megfulladásával, és a Hír Tv két éve megszűnt Páholy című beszélgetős műsorának néhány másodperce. A fenti pár másodperc egy 2014 tavaszán sugárzott adásból való, a cikk Soha nem fordult még elő, hogy valaki kivágatta magát egy már mozikban futó filmből címmel jelent meg. 2016. október 21-én a felperes Kálomista Gábor helyreigazítási kérelemmel fordult az alpereshez és a szerkesztőséghez (Magyar Jeti Zrt. és 444.hu).


Kapcsolódó Cikkek

 • Fidesz: Az ellenzék megint Sorost védi

  Fidesz: Az ellenzék megint Sorost védi

  A Fidesz-frakció szóvivője szerint “az ellenzék megint Soros Györgyöt védi”. Halász János az MTI-hez szerda délután eljuttatott közleményében a nemzetbiztonsági bizottság ülése kapcsán elhangzott ellenzéki nyilatkozatokra reagált.

 • Borús, esős lehet a csütörtök

  Borús, esős lehet a csütörtök

  Nagyrészt erősen felhős lesz az ég, de szerdán a délnyugati határvidéken, csütörtökön az Alföldön hosszabb időre is kisüthet a nap.

 • Soltész: Ismét emelkedik a nemzetiségek támogatása

  Soltész: Ismét emelkedik a nemzetiségek támogatása

  A jövő évi költségvetésben is nő a magyarországi nemzetiségek támogatása; az erre a célra fordított összeg a 2010-es kormányváltás óta több mint négyszeresére emelkedik – közölte a Miniszterelnökség egyházi, nemzetiségi kapcsolatokért és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.