EUR: 325,80 Ft
CHF: 279,83 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Külföld

Kiberbiztonsági hatóságot hoztak létre Szaúd-Arábiában

Kiberbiztonsági hatóságot hoztak létre Szaúd-Arábiában – derült ki az ország uralkodójának szerdán nyilvánosságra hozott határozatából.

A hatóság élére Muszad al-Aiban államminisztert nevezték ki. A testületnek tagja lesz az állambiztonság és a titkosszolgálatok vezetője, valamint a belügyminiszter helyettese, továbbá a védelmi miniszter helyettese – jelentette az SPA szaúdi hírügynökség.

A hatóság, amelyet a király, Szalmán bin Abdel-Azíz felügyel, a kiberbiztonság rohamos fejlesztését, az ország létfontosságú érdekeinek, a nemzetbiztonságnak és a megkülönböztetett létesítményeknek a védelmét tűzi ki célul.

Szaúd-Arábia rendszeresen célpontja különböző kibertámadásoknak. Az év elején a Shamoon nevű vírus megtámadta a munkaügyi minisztérium és egy vegyi vállalat számítógépeit, letörölte és felülírta háttértáraikat.

A legsúlyosabb ilyen behatolás 2012-ben történt, amikor az Aramco állami olajvállalat volt egy behatolás célpontja.

Kapcsolódó Cikkek

  • A NASA két csúcsműszerét használták magyar kutatók

    A NASA két csúcsműszerét használták magyar kutatók

    Az exobolygókra vadászó Kepler és a fiatal csillagrendszerek infravörös sugárzását vizslató Spitzer űrtávcső egyesített erejével tárta fel egy magyar kutatócsoport a DQ Tau rendszerében zajló fizikai folyamatokat – közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) pénteken az MTI-vel.

  • Semjén Zsolt magánlátogatást tett Betlehemben

    Semjén Zsolt magánlátogatást tett Betlehemben

    Magánlátogatást tett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Betlehemben, ahol megtekintette a felújítási munkálatokat a Születés templomában, amelyekhez Magyarország 2011-ben – első külföldi államként – és 2018-ban is pénzadománnyal járult hozzá – közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel.