EUR: 310,69 Ft
CHF: 266,45 Ft
2017. november 01., szerda
Marianna

Külföld

Kiberbiztonsági hatóságot hoztak létre Szaúd-Arábiában

Kiberbiztonsági hatóságot hoztak létre Szaúd-Arábiában – derült ki az ország uralkodójának szerdán nyilvánosságra hozott határozatából.

A hatóság élére Muszad al-Aiban államminisztert nevezték ki. A testületnek tagja lesz az állambiztonság és a titkosszolgálatok vezetője, valamint a belügyminiszter helyettese, továbbá a védelmi miniszter helyettese – jelentette az SPA szaúdi hírügynökség.

A hatóság, amelyet a király, Szalmán bin Abdel-Azíz felügyel, a kiberbiztonság rohamos fejlesztését, az ország létfontosságú érdekeinek, a nemzetbiztonságnak és a megkülönböztetett létesítményeknek a védelmét tűzi ki célul.

Szaúd-Arábia rendszeresen célpontja különböző kibertámadásoknak. Az év elején a Shamoon nevű vírus megtámadta a munkaügyi minisztérium és egy vegyi vállalat számítógépeit, letörölte és felülírta háttértáraikat.

A legsúlyosabb ilyen behatolás 2012-ben történt, amikor az Aramco állami olajvállalat volt egy behatolás célpontja.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rose McGowan ellen elfogatóparancsot adtak ki

    Rose McGowan ellen elfogatóparancsot adtak ki

    Kábítószer-birtoklás miatt adtak ki elfogatóparancsot Rose McGowan amerikai színésznő ellen, aki október elején az elsők között szólalt meg a szexuális zaklatással és erőszakkal vádolt Harvey Weinstein ügyében.

  • A New York-i merénylő az USA-ban radikalizálódott

    A New York-i merénylő az USA-ban radikalizálódott

    A nyolc halálos áldozatot követelő keddi New Yorki merénylet elkövetője kapcsolatban állt az Iszlám Állammal és az Egyesült Államokban radikalizálódott – erősítette meg az amerikai sajtóértesüléseket Andrew Cuomo, New York állam kormányzója szerdán a CNN hírtelevíziónak nyilatkozva.