EUR: 325,80 Ft
CHF: 279,83 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Külföld

Kirúgott Twitter-dolgozó függesztette fel Donald Trump fiókját

Donald Trump Twitter-fiókja péntekre virradóra rövid ideig elérhetetlenné vált, a felhasználók, akik az amerikai elnök bejegyzéseit olvasták volna olyan hibaüzenetbe ütköztek, miszerint az oldal nem létezik.

A mikroblog-szolgáltató egy későbbi közlésében a @realDonaldTrump fiók átmeneti lekapcsolását az internetes cég egyik alkalmazottjának hibájával indokolta. Vannak azonban sajtóhírek, miszerint a Twitter egyik távozó munkatársa kapcsolta le az oldalt bosszúból.


A bejelentés szerint “a fiók tizenegy percig volt lekapcsolva, majd helyre lett állítva”. A Twitter hozzátette: vizsgálják a történteket és intézkedéseket tesznek annak érdekében, hogy ilyesmi többé ne fordulhasson elő.

Trumpot a mikroblog-szolgáltatón majdnem 42 millióan követik. Az amerikai elnök ugyanis előszeretettel használja kommunikációra a Twittert, amely választási kampánya során is kiemelt szerepet játszott. Trump Twitter-üzenetei nem ritkán agresszív hangvételűek és gyakran bírálja bennük politikai riválisait vagy a számára ellenszenves amerikai sajtót.

Trump megerősítette, hogy számára a Twitter jelenti a legjobb megoldást, hogy üzeneteivel közvetlen módon érhessen el mindenkit. Ugyanakkor a kulisszák mögött saját pártjából és kormányának köreiből is ismételten érték bírálatok az elnököt a twitterezés miatt.

Kapcsolódó Cikkek

  • A NASA két csúcsműszerét használták magyar kutatók

    A NASA két csúcsműszerét használták magyar kutatók

    Az exobolygókra vadászó Kepler és a fiatal csillagrendszerek infravörös sugárzását vizslató Spitzer űrtávcső egyesített erejével tárta fel egy magyar kutatócsoport a DQ Tau rendszerében zajló fizikai folyamatokat – közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) pénteken az MTI-vel.

  • Semjén Zsolt magánlátogatást tett Betlehemben

    Semjén Zsolt magánlátogatást tett Betlehemben

    Magánlátogatást tett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Betlehemben, ahol megtekintette a felújítási munkálatokat a Születés templomában, amelyekhez Magyarország 2011-ben – első külföldi államként – és 2018-ban is pénzadománnyal járult hozzá – közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel.