EUR: 311,39 Ft
CHF: 266,04 Ft
2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Sport

Kisfia gyászolja a világbajnok sízőt

Edzés közben szenvedett halálos balesetet David Poisson, a franciák 2013-ban vb-bronzérmet nyert alpesi sízője. A 35 éves versenyző a Lake Louise-i világkupaversenyre készült a Calgary környéki Nakiska pályáján.

A kanadai hegyivadász-szolgálat közleménye szerint Poisson az egyik kanyarban kicsúszott, és a pálya szélén kifeszített védőhálót átszakítva a hátával egy fának csapódott. A szinte azonnali orvosi jelenlét nem sokat ért, csupán a halál beálltát állapíthatták meg, így a helyszínre induló helikopteres mentőegység visszafordult. Poisson és családja még ki sem heverte a harmadik téli olimpiai szerepléséért küzdő versenyző édesapjának alig több mint két hete bekövetkezett halálát, máris újra gyászolhat. Elsősorban a felesége és másfél éves kisfia.

„Ez tragikus, részvétem a családjának. Nyugodj békében, David” – írta a Twitteren az olimpiai bajnok amerikai alpesi síző, Lindsey Vonn, majd csatlakozott hozzá honfitársa, a magyar felmenőkkel is rendelkező Ted Ligety: „Sokkolt és mélységesen elkeserített David balesete. Együttérzésem a családnak és barátainak.”

A francia szövetség elnöke, Michel Vion szerint „a lesiklás veszélyes és kockázatos, de csak az utóbbi években szembesültünk azzal, hogy veszélyesebb a Forma–1-nél is”.

Az alpesi sízők gyakran 120–150 kilométer per órával száguldanak, ilyen sebességű autós ütközésnél – a biztonsági előírások ellenére is – végzetes sérülések történhetnek, míg a sízőket csak a sisak és a védőháló próbálja megóvni. Néha sikertelenül.

 

David Poisson

Kapcsolódó Cikkek

  • Neymar visszavágyik Barcelonába

    Neymar visszavágyik Barcelonába

    Neymar állítólag már megbánta, hogy a PSG kedvért otthagyta Barcelonát. A sérülése utáni három hónapos rehabilitációja közben a brazil futballista tovább gyarapította vétkeit: új frizurával lepte meg a szurkolókat.

  • Még több figyelem kell az utánpótlás-nevelésnek!

    Még több figyelem kell az utánpótlás-nevelésnek!

    Jelentős változásokról döntött az MLSZ elnöksége. A szövetség céljai változatlanok: a magyar futball csak akkor lehet sikeres, ha egyre több minőségi fiatal magyar labdarúgó kap lehetőséget a szereplésre. A szövetség úgy ítéli meg, hogy a fiatalok játéklehetőségét az elmúlt években támogató úgynevezett „fiatal-szabály” jó irányba tett lépés volt, de az első osztályban nem minden profi klub számára jelentett valódi ösztönzést.