EUR: 326,49 Ft
CHF: 280,62 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Sport

Kisfia gyászolja a világbajnok sízőt

Edzés közben szenvedett halálos balesetet David Poisson, a franciák 2013-ban vb-bronzérmet nyert alpesi sízője. A 35 éves versenyző a Lake Louise-i világkupaversenyre készült a Calgary környéki Nakiska pályáján.

A kanadai hegyivadász-szolgálat közleménye szerint Poisson az egyik kanyarban kicsúszott, és a pálya szélén kifeszített védőhálót átszakítva a hátával egy fának csapódott. A szinte azonnali orvosi jelenlét nem sokat ért, csupán a halál beálltát állapíthatták meg, így a helyszínre induló helikopteres mentőegység visszafordult. Poisson és családja még ki sem heverte a harmadik téli olimpiai szerepléséért küzdő versenyző édesapjának alig több mint két hete bekövetkezett halálát, máris újra gyászolhat. Elsősorban a felesége és másfél éves kisfia.

„Ez tragikus, részvétem a családjának. Nyugodj békében, David” – írta a Twitteren az olimpiai bajnok amerikai alpesi síző, Lindsey Vonn, majd csatlakozott hozzá honfitársa, a magyar felmenőkkel is rendelkező Ted Ligety: „Sokkolt és mélységesen elkeserített David balesete. Együttérzésem a családnak és barátainak.”

A francia szövetség elnöke, Michel Vion szerint „a lesiklás veszélyes és kockázatos, de csak az utóbbi években szembesültünk azzal, hogy veszélyesebb a Forma–1-nél is”.

Az alpesi sízők gyakran 120–150 kilométer per órával száguldanak, ilyen sebességű autós ütközésnél – a biztonsági előírások ellenére is – végzetes sérülések történhetnek, míg a sízőket csak a sisak és a védőháló próbálja megóvni. Néha sikertelenül.

 

David Poisson

Kapcsolódó Cikkek

  • Hazaigazolt Tajti Mátyás

    Hazaigazolt Tajti Mátyás

    A DVTK színeiben folytatja pályafutását Tajti Mátyás, a magyar U21-es labdarúgó-válogatott középpályása.

  • Tóth „Potya” István a mi hősünk!

    Tóth „Potya” István a mi hősünk!

    Az FTC–Maccabi Tel Aviv Európa-liga-selejtező előtt nem mindennapi országos kiállításmegnyitó volt a Fradi Múzeumban. A Ferencváros és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége közösen emlékezett meg Tóth „Potya” Istvánról, az FTC kiemelkedő labdarúgójáról, a csapat első hivatásos edzőjéről, aki a második világháború alatt, 1944-ben társaival több száz zsidót mentett meg a biztos haláltól.