EUR: 322,98 Ft
CHF: 281,18 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Sport

Kisfia gyászolja a világbajnok sízőt

Edzés közben szenvedett halálos balesetet David Poisson, a franciák 2013-ban vb-bronzérmet nyert alpesi sízője. A 35 éves versenyző a Lake Louise-i világkupaversenyre készült a Calgary környéki Nakiska pályáján.

A kanadai hegyivadász-szolgálat közleménye szerint Poisson az egyik kanyarban kicsúszott, és a pálya szélén kifeszített védőhálót átszakítva a hátával egy fának csapódott. A szinte azonnali orvosi jelenlét nem sokat ért, csupán a halál beálltát állapíthatták meg, így a helyszínre induló helikopteres mentőegység visszafordult. Poisson és családja még ki sem heverte a harmadik téli olimpiai szerepléséért küzdő versenyző édesapjának alig több mint két hete bekövetkezett halálát, máris újra gyászolhat. Elsősorban a felesége és másfél éves kisfia.

„Ez tragikus, részvétem a családjának. Nyugodj békében, David” – írta a Twitteren az olimpiai bajnok amerikai alpesi síző, Lindsey Vonn, majd csatlakozott hozzá honfitársa, a magyar felmenőkkel is rendelkező Ted Ligety: „Sokkolt és mélységesen elkeserített David balesete. Együttérzésem a családnak és barátainak.”

A francia szövetség elnöke, Michel Vion szerint „a lesiklás veszélyes és kockázatos, de csak az utóbbi években szembesültünk azzal, hogy veszélyesebb a Forma–1-nél is”.

Az alpesi sízők gyakran 120–150 kilométer per órával száguldanak, ilyen sebességű autós ütközésnél – a biztonsági előírások ellenére is – végzetes sérülések történhetnek, míg a sízőket csak a sisak és a védőháló próbálja megóvni. Néha sikertelenül.

 

David Poisson

Kapcsolódó Cikkek

 • Veszélyben Mourinho állása

  Veszélyben Mourinho állása

  Akár az állásába is kerülhet José Mourinhónak, a Manchester United vezetőedzőjének, ha szombat délután vereséget szenved korábbi sikerei helyszínén, a Chelsea otthonában az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának nyitómérkőzésén.

 • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.

 • Hajrá, magyarok!

  Hajrá, magyarok!

  Holnap kezdődik az év legnagyobb hazai rendezésű sporteseménye, a budapesti birkózó-világbajnokság.