EUR: 325,74 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Külföld

Kiürítették a skót parlamentet, miután fehér port küldtek az egyik képviselőnek

Kiürítették kedden Edinburghban a skót parlament egyik épületét, miután fehér port tartalmazó, gyanús csomagot küldtek a Konzervatív Párt egyik képviselőjének – közölte a rendőrség. Röviddel később a parlament szóvivője közölte, hogy feloldották az intézkedéseket, a konzervatív képviselők visszatérhettek az irodáikba.

“Fehér porral történt incidens, több gyanús csomagot küldtek egy tory képviselőnek” – erősítette meg egy parlamenti forrás a Reuters hírügynökségnek.


A rendőrség közleménye szerint az épületet elővigyázatosságból ürítették ki, és vizsgálatot indítottak.

Egy meg nem nevezett forrás szerint három hasonló boríték ügyében folyt a vizsgálat, amelyek egyikéről feltételezték, hogy fehér port tartalmaz. A leveleket három konzervatív képviselőnek, Jamie Halcro Johnstonnak, Liz Smithnek és Edward Mountainnek címezték.

Az egyik levélre akkor figyeltek fel, amikor egy biztonsági ember az épület földszintjén kinyitotta, a másik két borítékon is hasonló kézírás volt.

A parlament hivatali főnöke elmondta, hogy a Konzervatív Párt irodáinak épületét ürítették ki, míg a parlament többi épületében akadálytalanul folyt a munka. Lezárták a gépkocsi-beléptető rendszert is, hogy szükség esetén a mentők akadálytalanul bejuthassanak az épületbe.

A Holyroodként ismert parlamenti épület Edinburgh belvárosában, a Royal Mile-on található, amely a történelmi Holyrood Palotához, II. Erzsébet királynő edinburghi rezidenciájához vezet.

Kapcsolódó Cikkek

  • A NASA két csúcsműszerét használták magyar kutatók

    A NASA két csúcsműszerét használták magyar kutatók

    Az exobolygókra vadászó Kepler és a fiatal csillagrendszerek infravörös sugárzását vizslató Spitzer űrtávcső egyesített erejével tárta fel egy magyar kutatócsoport a DQ Tau rendszerében zajló fizikai folyamatokat – közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) pénteken az MTI-vel.

  • Semjén Zsolt magánlátogatást tett Betlehemben

    Semjén Zsolt magánlátogatást tett Betlehemben

    Magánlátogatást tett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Betlehemben, ahol megtekintette a felújítási munkálatokat a Születés templomában, amelyekhez Magyarország 2011-ben – első külföldi államként – és 2018-ban is pénzadománnyal járult hozzá – közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel.