EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Békéscsaba

Komoly témákat dolgoz fel az új bábelőadás

Új darabot mutatott be a napokban a Békéscsabai Napsugár Bábszínház. A Kamrapocok a DirAct Art és a Miskolci Csodamalom Bábszínház koprodukciójában jött létre.

Frici zárkózott fiú, aki egy vidéki kisbolt raktárosaként dolgozik, teljes elszigeteltségben. Egyetlen barátja Bonmó, a kamrapocok – egy apró lény, akit Frici hozott létre, hogy egyedüllétét elviselhetővé tegye. Frici és Bonmó együtt pakolnak, játszanak, elmélkednek, szórakoznak, így töltik gondtalan napjaikat, egymás társaságában. Az előadás olyan fontos gyerekproblémákkal foglalkozik, mint a beilleszkedés nehézsége, a barátok iránti felelősség, valamint egy fontos hozzátartozó elvesztése, a gyász és annak feldolgozása. Mindez sok humorral, játékkal és dalokkal a gyerekek nyelvén szólal meg.


A téma nem éppen pozitív, hiszen a halálról, a magányról szól a darab. A készítők arra törekedtek, hogy olyan formát találjanak, amely minél játékosabb és könnyebben azonosítható. Ezen keresztül próbáltak mind zeneileg, mind a szöveg humorában egy könnyedebb dolgot átadni, ami ellensúlyozza a témát. Nem akarták egyértelműen kimondani, hogy meghalt a szereplő anyukája. Talán a darab humora és pörgőssége ellensúlyozza ezt, fogalmazott Kovács Petra Eszter, a darab rendezője. Majd azt is hozzátette, hogy az előadások után drámafoglalkozásokat is tartanak, amelyeken a gyerekekkel együtt dolgozzák fel a mű történéseit. Itt arra kíváncsiak, hogy hogyan értelmezték az előadást a fiatalok, és mi az, amit esetleg nem értettek meg belőle.

A készítők az előadást hatéves kortól ajánlják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.