EUR: 325,71 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Békéscsaba

Komoly témákat dolgoz fel az új bábelőadás

Új darabot mutatott be a napokban a Békéscsabai Napsugár Bábszínház. A Kamrapocok a DirAct Art és a Miskolci Csodamalom Bábszínház koprodukciójában jött létre.

Frici zárkózott fiú, aki egy vidéki kisbolt raktárosaként dolgozik, teljes elszigeteltségben. Egyetlen barátja Bonmó, a kamrapocok – egy apró lény, akit Frici hozott létre, hogy egyedüllétét elviselhetővé tegye. Frici és Bonmó együtt pakolnak, játszanak, elmélkednek, szórakoznak, így töltik gondtalan napjaikat, egymás társaságában. Az előadás olyan fontos gyerekproblémákkal foglalkozik, mint a beilleszkedés nehézsége, a barátok iránti felelősség, valamint egy fontos hozzátartozó elvesztése, a gyász és annak feldolgozása. Mindez sok humorral, játékkal és dalokkal a gyerekek nyelvén szólal meg.


A téma nem éppen pozitív, hiszen a halálról, a magányról szól a darab. A készítők arra törekedtek, hogy olyan formát találjanak, amely minél játékosabb és könnyebben azonosítható. Ezen keresztül próbáltak mind zeneileg, mind a szöveg humorában egy könnyedebb dolgot átadni, ami ellensúlyozza a témát. Nem akarták egyértelműen kimondani, hogy meghalt a szereplő anyukája. Talán a darab humora és pörgőssége ellensúlyozza ezt, fogalmazott Kovács Petra Eszter, a darab rendezője. Majd azt is hozzátette, hogy az előadások után drámafoglalkozásokat is tartanak, amelyeken a gyerekekkel együtt dolgozzák fel a mű történéseit. Itt arra kíváncsiak, hogy hogyan értelmezték az előadást a fiatalok, és mi az, amit esetleg nem értettek meg belőle.

A készítők az előadást hatéves kortól ajánlják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.