EUR: 326,84 Ft
CHF: 281,30 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb XVI.kerület

Konrád Ferenc nevét kapta a rákosszentmihályi uszoda

Konrád Ferenc olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó nevét vette fel a rákosszentmihályi uszoda. A 70. születésnapa után néhány nappal, 2015 áprilisában elhunyt klasszis 2001-től lakott Rákosszentmihályon, ahol elsősorban az utánpótlássportot segítette.

A névadást a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör, valamint a XVI. kerületi Szent-Györgyi Albert Általános Iskola kezdeményezte. A névadó ünnepségen részt vett Konrád Ferenc özvegye, Kovács Péter polgármester, Szász József alpolgármester, valamint az egykori játékostársak közül Faragó Tamás, Szívós István és Dömötör Zoltán.
A vízilabdázók nevében az egykori csapattárs, Bodnár András Konrád Ferenc pályafutásából kiemelte az 1965-ös Universiade-sikert, amikor a kiváló játékos két testvérével, Jánossal és Sándorral együtt állhatott a dobogó tetejére. Hangsúlyozta, hogy Konrád Ferenc mindig kiváló sportoló és tanuló volt, aki hajnalban kelt, hogy teljesítse a kötelező úszópenzumot, majd következett az egyetem, ahol ugyancsak helytállt.


Az ünnepség végén leleplezték Dorogi Ferenc szobrászművész alkotását, amely az uszoda előterében állít emléket a 178-szoros válogatott vízilabdázónak (Fotó: Máté Krisztián)

– Nagyon szeretném, ha a jövő úszó-vízilabdázó generációja, akik itt tanulnak, ugyanúgy használnák majd a nevét, mint például a Csaszit. Mondják majd azt, megyünk a Konrádba – mondta Bodnár András.
Az ünnepség végén leleplezték Dorogi Ferenc szobrászművész alkotását, amely az uszoda előterében állít emléket a 178-szoros válogatott vízilabdázónak, aki a BVSC-ben kezdte pályafutását, majd az orvosi egyetem együttesében szerepelt. Sportpályafutása mellett 1971-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen fogorvosi oklevelet szerzett. Később az intézmény adjunktusa lett.

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.