EUR: 310,23 Ft
CHF: 258,71 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Belföld

Kóstoltatással folytatódik a kukacos tészta botrány

Nem zárult le annak a kukacnak története, amit a dunakeszi menzán a mákos tésztában találtak a diákok.

Beszámoltunk már róla, hogy a dunakeszi menzán a Hungast Vital a mákos tésztával együtt kukacot is felszolgált. Ugyan a NÉBIH ebben semmi rosszat, szabálytalant nem talált, a történet mégsem ért véget. Dunakeszi önkormányzata – ne feledjük, a testületet ugyebár a helyi polgárok, köztük a diákok szülei választják meg – a botrány kitörése után azonnal teljes körű vizsgálatot rendelt el a helyi közétkeztetésben. A polgármesteri kabinetirodán érdeklődésünkre közölték, hogy felkérték a tanintézetek – az óvodák és iskolák – vezetőit, jutassák el soron kívüli vizsgálatról szóló levelüket a szülőkhöz. Először is újra indítják a kóstolási programot, amihez a szülők csatlakozhatnak, tehát maguk is kipróbálhatják a sokat szidott menzát. Továbbá egy független, az Országos Dietetikai Szövetségnél bejegyzett dietetikust is felkérnek, hogy egy hónapon át a Hungast csoport főztjét egye. A dietetikus négyheti kóstolás után tanulmányt készít, ami alapján lép majd az önkormányzat, s megteszi a szükséges intézkedéseket.


Bár a NÉBIH gyorsan kijelentette, nem történt semmi különös, mondhatni természetes, hogy az érett szilvából átmászott a kukac a mákos tésztába, Dunakeszi a jelek szerint részletes magyarázatra vár. Felkérték a hivatalt is, vizsgálja meg, hogyan tárolta és szállította a Hungast Vital a nyersanyagokat, és az ételek előállítása és tálalása előírásszerű volt-e.

Mellesleg azért sem söpörhette Dunakeszi városa a szőnyeg alá ezt a kukacos ügyet, mert a közösségi hálón a botrány kitörése után özönleni kezdtek a panaszok a helyi menzára.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rogán: Jottányit sem engedünk

  Rogán: Jottányit sem engedünk

  “Ágyútűz fog zúdulni ránk, de ez az ágyútűz egy olyan erődöt fog érni, amelyet a magyar emberek keményen megerősítettek április 8-án. Mi ki fogunk tartani, a bevándorláspolitika ügyében egy jottányit sem engedünk “– mondta a PestiSrácok.

 • Kisétált az őrizetből Gyárfás

  Kisétált az őrizetből Gyárfás

  Nem kezdeményezte a Fenyő-gyilkosság felbujtójaként meggyanúsított Gyárfás Tamás előzetes letartóztatását a Fővárosi Főügyészség, így a mai tárgyaláson arról dönt a bíróság, hogy a gyanúsított kap e nyomkövetőt a bokájára vagy sem.

 • Újabb migránshullámot gerjeszt az unió

  Újabb migránshullámot gerjeszt az unió

  Már nem is kell átkelniük Európán, az EU áttelepítési programja keretében 40 ezer migránst maga az Európai Bizottság segít ide jutni az áttelepítési programmal, amelybe most újabb 10 ezer főt vonnak be – erről Dimitrisz Avramopulosz, a bizottság migrációs ügyekért felelős tagja nyilatkozott azután, hogy tárgyalt Horst Seehofer német belügyminiszterrel.