EUR: 323,34 Ft
CHF: 286,52 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Ózd

Koszorúzási botrány

Az Antalköz József téren álló ’56-os emlékművet koszorúzták meg október 23-án Ózd város párt- és civil szervezetei. A megemlékezés azonban kabaréba illő groteszk jelenetsorral zárult, mert több nevet olvastak fel, mint ahány koszorúzó volt.

Két olyan pártot is említett a koszorúzásra felsorakozottak listáján Bukovinszky Zsolt  műsorközlő, akik nem voltak jelen, viszont a koszorúkat a huszárok a nevek elhangzásának sorrendjében a talapzatra helyezték, így azokból két szervezetnek már nem jutott.


Fotó: Lokál
 ’56 ózdi eseményeiről Riz Gábor is megemlékezett, akkor még minden rendben zajlott

Amikor egyértelművé vált, hogy nem egyezik a koszorúk és a koszorúzók száma, még tovább lehetett fokozni a botrányt.

– A Magyar Nemzetőrség nevében Béres Sándorral helyeztük volna el a megemlékezés jelképét az 1956-os forradalom emlékhelyénél, a „lyukas zászlónál”, ám meglepődve láttuk, hogy a koszorúnkhoz más szervezetet szólítottak. Már mindketten ott álltunk a huszárok mögött, amikor a Fidelitas neve elhangzott, így végül ők kísérték az emlékműhöz a koszorúnkat. Magyar ember vagyok és mindig hazafias kötelességemnek éreztem a megemlékezést nemzeti ünnepeinkről, március 15-ről és október 23-ról, de ilyen rossz szervezéssel még nem találkoztam – nyilatkozta vitéz Kis-Sunyi István.


Fotó: Lokál
Kétszer fölöslegesen vittek koszorút a huszárok

Az utolsó koszorúra így három megemlékező szervezet jutott, a Jobbik Ifjúsági Szervezet és a Magyar Nemzetőrség koszorú nélkül rótta le kegyeletét, vagyis nem tudtak méltó módon, az általuk vitt koszorú elhelyezésével fejet hajtani a forradalom és szabadságharc mártírjainak emléke előtt.

A szervezők az ozd.hu honlapon kértek elnézést a történtekért. Közlésük szerint két olyan párt (a DK és az Együtt–PM – a szerk.) neve is a listára került, amelyek 2016-ban még részt vettek a koszorúzáson, ebben az évben viszont nem. Mentségként említik, hogy külön kérésük, felhívásuk ellenére sem történt meg a szervezetek koszorúzási szándékának előzetes bejelentése, ezért került több név a listára. A nyilvánvaló hibáért elnézést kérnek azoktól, akiket emiatt sérelem ért.

Fotó: Lokál
Béres Sándor és Kis Sunyi István sorban álltak, majd a Fidelitast szólították helyettük

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.