EUR: 317,38 Ft
CHF: 279,89 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Életmód

Lakásfelújítás télen? Nem lehetetlen

Ha belső átalakításra adnánk a fejünket, számos olyan feladat van, amit a tél időszakban is elvégezhetünk, ráadásul a fő építkezési szezonon kívül még jelentős árengedményekre is számíthatunk – mondják az újHÁZ Centrum szakértői, akik összegyűjtötték azokat a munkálatokat, amiket az előttünk álló hónapokban is végrehajthatunk.

1. Burkolás – Új fürdőszoba vagy konyha karácsonyra? Jó hír, hogy télen is minden beltéri burkolási munka elvégezhető, legyen szó hideg vagy meleg burkolatról. Ilyenkor számoljunk hosszabb száradási időkkel. Fontos, hogy rendszeresen szellőztessünk, ugyanakkor gondoskodjunk arról is, hogy a szoba hőmérséklete ne csökkenjen 10–12 fok alá.


2. Gipszkartonozás – Minimális por keletkezése mellett, remekül és gyorsan rögzíthető, így bármikor belevághatunk egy válaszfal felhúzásába is. A gipszkarton bevetésével akár egyetlen nap alatt is drasztikusan átalakíthatjuk otthonunk képét.

3. Falbontás nélküli épületgépészeti munkák – A vezetékek behúzása, a konnektorok, a lámpatestek és a kapcsolók cseréje sem szezonális feladat, egész évben nekifoghatunk. Nagy vésésekbe és falbontásokba azonban ne vágjunk most, hiszen az nagy porral jár és állandó szellőztetést igényel.


4. Festés – Ha karácsony közeledtével nappalinkat is ünnepi köntösbe szeretnénk öltöztetni, szerezzünk be gyorsan száradó falfestékeket. Húzzuk a bútorokat a helyiség közepébe, a falak mentén terítsünk le védőfóliát, és vágjunk neki a feladatnak. Szellőztessünk gyakran, ugyanakkor a helyiség hőmérsékletét tartsuk stabilan 12–15 fok körül.

5. Beépített bútorok cseréje, felújítása – Mivel a bútorok összeszerelése semmilyen szellőztetést, száradási időt nem igényel, így akár a teljes konyhabútorunkat is lecserélhetjük. Ha elkerülnénk a nagy volumenű átalakítást, dobjuk fel a nappalit egy-két új polccal, kisebb méretű szekrényekkel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jön az eddigi legvadabb Mustang: a Shelby GT500

  Jön az eddigi legvadabb Mustang: a Shelby GT500

  Bár a történelem nem azt bizonyítja, hogy a Mustang márkanév elfáradt volna az autótörténelmi modell közel 55 éves sikersorozata alatt, de a Fordnál ügyelnek is rá, hogy rendre új lendületet adjanak a legenda továbbgördülésének.

 • Ingyen sütizhet, aki itt szobabiciklizik

  Ingyen sütizhet, aki itt szobabiciklizik

  Hosszú várakozás után megnyílt a kibővített Fitlife Cukormentes Cukrászda a budapesti Király utcában. Az immár 27 férőhelyes cukrászdában bárki kényelmesen elfogyaszthatja kedvenc süteményét.

 • Bővül a MOL Limo-zóna

  Bővül a MOL Limo-zóna

  Ígéretéhez híven bővítette szolgáltatási területét Budapest legnagyobb közösségi autmegosztó szolgáltatása a MOL Limo. A MOL Limo az alig egy évvel ezelőtti indulás után néhány hónappal már 35 ezer felhasználóval dicsekedhetett, akik idén már a főváros 4 további részen élvezhetik a limózást.

 • Óvatosan az új évi absztinenciával!

  Óvatosan az új évi absztinenciával!

  A hosszú tél kritikus az alkoholproblémákkal és más szenvedélybetegséggel küzdők életében, a szakember mégis arra int: az újévi fogadalom miatti leszokás nem hatékőny, a függőknek segítségre van szükségük, akiknek pedig nincs ilyen gondjuk, azoknak fogadalom sem kell, legfeljebb kidobják a maradék piákat otthonról.