2018. október 15., hétfő
Teréz

Életmód

Lakásfelújítás télen? Nem lehetetlen

Ha belső átalakításra adnánk a fejünket, számos olyan feladat van, amit a tél időszakban is elvégezhetünk, ráadásul a fő építkezési szezonon kívül még jelentős árengedményekre is számíthatunk – mondják az újHÁZ Centrum szakértői, akik összegyűjtötték azokat a munkálatokat, amiket az előttünk álló hónapokban is végrehajthatunk.

1. Burkolás – Új fürdőszoba vagy konyha karácsonyra? Jó hír, hogy télen is minden beltéri burkolási munka elvégezhető, legyen szó hideg vagy meleg burkolatról. Ilyenkor számoljunk hosszabb száradási időkkel. Fontos, hogy rendszeresen szellőztessünk, ugyanakkor gondoskodjunk arról is, hogy a szoba hőmérséklete ne csökkenjen 10–12 fok alá.


2. Gipszkartonozás – Minimális por keletkezése mellett, remekül és gyorsan rögzíthető, így bármikor belevághatunk egy válaszfal felhúzásába is. A gipszkarton bevetésével akár egyetlen nap alatt is drasztikusan átalakíthatjuk otthonunk képét.

3. Falbontás nélküli épületgépészeti munkák – A vezetékek behúzása, a konnektorok, a lámpatestek és a kapcsolók cseréje sem szezonális feladat, egész évben nekifoghatunk. Nagy vésésekbe és falbontásokba azonban ne vágjunk most, hiszen az nagy porral jár és állandó szellőztetést igényel.


4. Festés – Ha karácsony közeledtével nappalinkat is ünnepi köntösbe szeretnénk öltöztetni, szerezzünk be gyorsan száradó falfestékeket. Húzzuk a bútorokat a helyiség közepébe, a falak mentén terítsünk le védőfóliát, és vágjunk neki a feladatnak. Szellőztessünk gyakran, ugyanakkor a helyiség hőmérsékletét tartsuk stabilan 12–15 fok körül.

5. Beépített bútorok cseréje, felújítása – Mivel a bútorok összeszerelése semmilyen szellőztetést, száradási időt nem igényel, így akár a teljes konyhabútorunkat is lecserélhetjük. Ha elkerülnénk a nagy volumenű átalakítást, dobjuk fel a nappalit egy-két új polccal, kisebb méretű szekrényekkel.

Kapcsolódó Cikkek

  • Az elhízás növeli a bélrák kockázatát

    Az elhízás növeli a bélrák kockázatát

    A túlsúlyos vagy elhízott nőknek akár kétszer magasabb lehet a kolorektális daganatok (vastag- és végbélrák) kialakulásának kockázata 50 éves koruk előtt, mint azoknál, akiknek testtömegindexe (BMI) a normális tartományban mozog.

  • Segal Viktor: A magyar sajt világszínvonalú

    Segal Viktor: A magyar sajt világszínvonalú

    Segal Viktor séf gyerekkora óta imádja a gasztronómiát, jelenleg a Bocuse d’Or januári versenyére készül a magyar csapattal Lyonba. Emellett rövidesen megjelenik Sándor Tamás bükki sajtmesterrel közös könyve, a Sajtfogások, amiből nem csak az derül ki, hogy hogyan készül kékpenészes sajttal készült csokitorta, hanem az is, hogy mitől olyan egyedülálló a termék hazai viszonylatban.