EUR: 323,33 Ft
CHF: 283,94 Ft
2018. augusztus 22., szerda
Menyhért, Mirjam

Sport

Leekens szerint kijutunk az Eb-re

Interjút adott az M4 Sportnak Georges Leekens. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kifejtette, bízik abban, hogy a csapat kijut a 2020-as Európa-bajnokságra, de hozzátette, hat-hét csapatkapitányra van szükség a pályán.

– Ha valaki nem hisz a sikerben, az ne jöjjön a válogatott közelébe. Ha valakit a klubja jobban érdekel, akkor maradjon is ott – mondta Georges Leekens szövetségi kapitány az M4 Sport Sport7fő című műsorában.


A belga szakember leszögezte, annak ellenére, hogy a 2017-es év kudarcokkal teli volt, jövőre új lappal kell indulnia a nemzeti tizenegynek, Luxemburgban a csapatszellem rendben volt, azonban a vereségre nincs mentség, míg a Costa Rica elleni siker javított a hangulaton. Ennek ellenére hisz abban, hogy kijutunk a 2020-as kontinenstornára.

– Ha dominálni szeretnénk egy mérkőzésen, akkor jobban kell teljesítenünk, és szükségünk lenne azokra a játékosokra is, akik most sérültek voltak. Emellett fontosnak tartanék egy közös találkozót az első osztályú csapatok edzőivel, de a légiósok edzőivel is szívesen beszélnék. Lépésről lépesre kell építkeznünk – fogalmazott, majd hozzátette, hogy a válogatottnak intelligensebben kell játszania.
Leekens arra is kitért, hogy a csapat generációváltáson megy keresztül, négy-öt vezéregyéniség is lemondta a válogatottságot, a fiataloknak is meg kell tanulniuk a felelősségvállalást. Hangsúlyozta, fontos lenne, hogy új vezérek lépjenek elő, hat-hét csapatkapitányra van szükség, akik vállalják a döntéseket. Példaként felhozta a már visszavonult Juhász Rolandot, aki véleménye szerint ugyan nem tartozott a legjobb játékosok közé, de erős személyiség, igazi vezér volt.
További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Megvédte Pogbát az ügynöke

  Megvédte Pogbát az ügynöke

  Megvédte Paul Pogbát az ügynöke, Mino Raiola. A Manchester United francia világbajnoka nem volt éppen csúcsformában a Brighton ellen 3-2-re elveszített meccsen.

 • Vidi: Irány a Bajnokok Ligája!

  Vidi: Irány a Bajnokok Ligája!

  Már-már az 1985-ös UEFA-kupa-menetelést idéző hangulatban vannak a fehérváriak. Akkor olyan gigászokat ejtettek ki, mint a PSG vagy a Manchester United, ma „csak” az AEK Athént kell(ene) legyűrni.

 • Meghódította a világot a teqball

  Meghódította a világot a teqball

  Az Ázsiai Olimpiai Tanács hétvégi, jakartai közgyűlésén elismerte az egy éve megalakult Nemzetközi Teqball Szövetséget, a FITEQ-et, így a magyar sportinnováció ott lehet a 2022-es Ázsiai Játékokon.

 • Távozott a Fraditól Doll

  Távozott a Fraditól Doll

  Hivatalos honlapján jelentette be a Ferencváros, hogy távozik posztjáról Thomas Doll, a labdarúgócsapat német vezetőedzője.