EUR: 325,80 Ft
CHF: 279,83 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb VI.kerület

Lehel tér, végállomás

A hétvége óta a Lehel térig közlekedik az M3-as metró, onnan Újpestig pótlóbusszal lehet eljutni. A hármas vonal hosszú ideje várt felújítása kezdődött el.

Egy év múlva fellélegezhetnek a fővárosiak, elsősorban az észak–déli (M3) metróvonalon rendszeresen közlekedők: addigra adják át a teljes felújított vonalat. Az átadásig azonban számítani kell arra, hogy átmenetileg semmi nem megy majd rutinszerűen.


Újpest-Városközpont már nem fogad (Fotók: MTI)

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a következő egy évben pótlóbusz jár a metrószerelvények helyett: munkanapokon az első járatindulástól este 20.30-ig a Lehel tér és Újpest-Központ között, továbbá esténként, szombaton és vasárnap a teljes vonalon. A BKK csúcsidőben 45 másodpercenként pótlóbuszokat közlekedtet, emellett metrópótló villamosok indulnak, továbbá bővül a lezárt vonalszakaszt elkerülő alternatív eljutási lehetőségek kínálata közvetlenül a belváros vagy a többi metróvonal felé.

Az utolsó szerelvény, amely még elment a Lehel tértől Újpestig

A Lehel tér tehát mostantól egyrészt a szerelvények végállomása, másrészt a pótlójáratok fontos központja. Minden további információ megtalálható BKK honlapján.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.