EUR: 310,72 Ft
CHF: 259,53 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb VI.kerület

Lehel tér, végállomás

A hétvége óta a Lehel térig közlekedik az M3-as metró, onnan Újpestig pótlóbusszal lehet eljutni. A hármas vonal hosszú ideje várt felújítása kezdődött el.

Egy év múlva fellélegezhetnek a fővárosiak, elsősorban az észak–déli (M3) metróvonalon rendszeresen közlekedők: addigra adják át a teljes felújított vonalat. Az átadásig azonban számítani kell arra, hogy átmenetileg semmi nem megy majd rutinszerűen.


Újpest-Városközpont már nem fogad (Fotók: MTI)

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a következő egy évben pótlóbusz jár a metrószerelvények helyett: munkanapokon az első járatindulástól este 20.30-ig a Lehel tér és Újpest-Központ között, továbbá esténként, szombaton és vasárnap a teljes vonalon. A BKK csúcsidőben 45 másodpercenként pótlóbuszokat közlekedtet, emellett metrópótló villamosok indulnak, továbbá bővül a lezárt vonalszakaszt elkerülő alternatív eljutási lehetőségek kínálata közvetlenül a belváros vagy a többi metróvonal felé.

Az utolsó szerelvény, amely még elment a Lehel tértől Újpestig

A Lehel tér tehát mostantól egyrészt a szerelvények végállomása, másrészt a pótlójáratok fontos központja. Minden további információ megtalálható BKK honlapján.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.