2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Külföld

Louis C. K. elismerte, igazak az ellene felhozott zaklatási vádak

Louis C. K. amerikai stand-up komikus, rendező és forgatókönyvíró pénteken bevallotta, hogy az őt szexuális zaklatással vádoló öt nő igazat mondott – írta a BBC News.

Mint közleményében fogalmazott: felelőtlenül visszaélt a hatalmával és nehéz megbirkóznia azzal, hogy mennyi fájdalmat okozhatott áldozatainak.


A The New York Times cikkében öt nő vádolta meg a magyar származású stand-up komikust, eredeti nevén Loius Székelyt, hogy jelenlétükben maszturbálni kezdett.

A vele szerződésben álló FX Networks és FX Productions bejelentette, megszakítja kapcsolatait a komikussal és Pig Newton nevű produkciós cégével. Ezzel a humorista elveszíti produceri pozícióját az FX projektjeiben, és kizárják abból a négy projektből, amelyeken közösen dolgoztak. Az FX közleményében azt írta, hogy Székely az elmúlt 8 évben professzionális partner volt, de “nem most van az ideje annak, hogy televíziós műsort készítsen”.


Harvey Weinstein filmmogult októberben több tucatnyi színésznő vádolta meg, New Yorkban, Los Angelesben és Londonban is rendőrségi nyomozás indult ellene szexuális erőszak miatt. A befolyásos producer lebukása lavinát indított be Hollywoodban és a világ más tájain, az utóbbi hetekben számos rendezőnek és színésznek, köztük Kevin Spacey-nek, Brett Ratnernek, Casey Afflecknek, Ed Westwicknek, s legutóbb Steven Seagalnak és Louis C.K.-nek kellett szembenéznie az ellenük felhozott szexuális zaklatási vádakkal.

A botránysorozatnak több bemutatás előtt álló produkció is áldozatul esett. Amerikában törölték Luis C. K. legújabb vígjátékának forgalmazását, a BBC pedig levette műsoráról az Ed Westwick közreműködésével készített Ordeal by Innocence című Agatha Christie-krimit és felfüggesztette a White Gold című tévésorozat forgatását, amelyben szintén szerepelt.

Korábban a Spacey főszereplésével forgatott Kártyavár utolsó szériáját fújta le a Netflix, amely úgy döntött, hogy a színésszel készült Gore Vidal életrajzi filmet sem tűzi műsorára.

Ridley Scott A világ összes pénze című filmjéből pedig kivágták Spacey jeleneteit, s most Christopher Plummerrel forgatják újra a decemberi premier előtt.

A héten bocsánatot kért a Harvey Weinstein megbízásából az őt megvádoló nők után kémkedő izraeli cég és közölte, hogy a munkájáért járó nyereséget női szervezeteknek adományozza.

Asher Tishler, a Black Cube tanácsadó testület tagja elismerte, hogy “szégyen” volt elvállalni a megbízást és “természetesen bocsánatot kérnek mindazoktól a nőktől, akiket megbántottak”.

Az izraeli hírszerző cég a szerződésből származó hasznot “női csoportoknak” kívánja adományozni – mondta el egy izraeli hírcsatornának.

Tischler a New Yorkerben megjelent riport után nyilatkozott, amelyből kiderült, hogy Weinstein felbérelte a céget az őt szexuális zaklatással és erőszakkal vádoló nők utáni nyomozással.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Támogatják a román állam által megbírságolt önkormányzati vezetőket

  Támogatják a román állam által megbírságolt önkormányzati vezetőket

  A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) megyei és területi szervezetei, önkormányzati és parlamenti képviselői szolidaritási alapot hoznak létre, hogy közösen támogathassák a román állam által megbírságolt székelyföldi önkormányzati vezetőket – közölte hétfői hírlevelében a szövetség.

 • Tizenkét újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül

  Tizenkét újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül

  Amerikai tudósok 12 újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül, ezzel a Naprendszer legnagyobb bolygója holdjainak a száma 79-re emelkedett – jelentette be Scott Sheppard, a Carnegie Tudományos Intézet kutatója.

 • Hamis útlevelekkel akartak Németországba repülni a migránsok

  Hamis útlevelekkel akartak Németországba repülni a migránsok

  Az elmúlt három napban a görög rendőrség 48 migránst tartóztatott fel az Égei-tengeri Szantorini, Míkonosz, illetve Rodosz szigetek repülőterein, akik hamis útlevelekkel próbáltak felszállni Németországba, Dániába, Olaszországba, és más közép-európai országokba tartó légijáratokra – közölték a görög hatóságok kedden.

 • Új mérgeskígyó-fajt fedeztek fel Ausztráliában

  Új mérgeskígyó-fajt fedeztek fel Ausztráliában

  Egy eddig ismeretlen mérgeskígyó-fajt fedeztek fel a kutatók az északkelet-ausztráliai Queensland államban, ám a felfedezést beárnyékolja, hogy a helyi bányászat miatt a hüllő talán már most a kihalás szélén áll.