EUR: 310,23 Ft
CHF: 258,71 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb Nyíregyháza

Márton-nap a múzeumfaluban

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezik a Sóstói Múzeumfaluban a Márton-napi vigasságot november 11-én, szombaton.

A közönség szórakoztatásáról a szakácsművészet mellett táncos és színházi produkciók gondoskodnak. „Tündérborsó, csillagkapu” címmel a nyíregyházi Eszterlánc Északi Óvoda Kerekerdő Tagintézményének „Így tedd rá!” tánccsoportja egy moldvai mulatságba invitálja a nagyérdeműt, amit a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium növendékeinek néptáncbemutatója követ. A debreceni Kuckó Művésztanya vásári komédiája az idősebb, míg a Ládafia Bábszínház előadása az ifjabb generációk figyelmére számít. Délután a faluközpontban álló református templomban istentiszteletet tartanak.


Tavaly is kiválasztották a legszebb libát (Fotó: Archív/Lokál)

Ezúttal is megrendezik a libaszépségversenyt, amelynek első helyezettjét finom takarmány, gazdáját vagy gazdasszonyát pedig értékes nyeremény várja. A német nyelvterületen honos szokást követve – a sötétedést várva – meggyújtják a falu lámpását. Az eseményhez a látogatók is csatlakozhatnak saját kezűleg festett lámpásaikkal, amelyeket kézműves-foglalkozás keretében készíthetnek el, és belekóstolhatnak a „libahímelésbe” is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.