2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Nyíregyháza

Márton-nap a múzeumfaluban

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezik a Sóstói Múzeumfaluban a Márton-napi vigasságot november 11-én, szombaton.

A közönség szórakoztatásáról a szakácsművészet mellett táncos és színházi produkciók gondoskodnak. „Tündérborsó, csillagkapu” címmel a nyíregyházi Eszterlánc Északi Óvoda Kerekerdő Tagintézményének „Így tedd rá!” tánccsoportja egy moldvai mulatságba invitálja a nagyérdeműt, amit a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium növendékeinek néptáncbemutatója követ. A debreceni Kuckó Művésztanya vásári komédiája az idősebb, míg a Ládafia Bábszínház előadása az ifjabb generációk figyelmére számít. Délután a faluközpontban álló református templomban istentiszteletet tartanak.


Tavaly is kiválasztották a legszebb libát (Fotó: Archív/Lokál)

Ezúttal is megrendezik a libaszépségversenyt, amelynek első helyezettjét finom takarmány, gazdáját vagy gazdasszonyát pedig értékes nyeremény várja. A német nyelvterületen honos szokást követve – a sötétedést várva – meggyújtják a falu lámpását. Az eseményhez a látogatók is csatlakozhatnak saját kezűleg festett lámpásaikkal, amelyeket kézműves-foglalkozás keretében készíthetnek el, és belekóstolhatnak a „libahímelésbe” is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.