2017. november 08., szerda
Zsombor

Belföld

Medgyessy szerint a Fidesz győz jövőre

Kiállt a kormány migránspolitikája és közmunkaprogramja mellett Medgyessy Péter az Indexnek adott interjújában. A volt szocialista miniszterelnök szerint az ellenzék mélyponton van, nincs köztük egyetlen olyan politikus se, akitől „szívesebben venne használt autót”, mint Orbán Viktortól.

Meglepően őszinte, korábbi politikai támogatóit nyíltan kritizáló interjút adott Medgyessy Péter a Simicska-féle Indexnek, amelyben a Fidesz választási győzelmét jósolja 2018-ra.


„Nagy a valószínűsége annak, hogy Orbán Viktor és a Fidesz megnyeri a választást. Hogy milyen többségük lesz, kérdés. De azt saccolom, hogy meglesz az abszolút többségük is.”

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Medgyessy nem csupán sikert jósolt a Fidesznek 2018-ra, de még az Orbán-kabinet működését is dicsérte.


„Orbán Viktor érdeme, hogy sok mindenre ráérez abból, ami a világban körülöttünk folyik” – fogalmazott Medgyessy, aki kérdésre azt is kifejtette, hogy elsősorban a migránsválságra adott kormányzati választ tartja megfelelő megoldásnak.

– Ez tényleg valódi probléma. Bizonytalanságot kelt az emberekben, ha megemészthetetlen tömegben jelentkeznek. Orbán évekkel ezelőtt jól megérezte, hogy erre reagálni kell – fogalmazott és hozzátette: ő sem tudott volna jobb választ kitalálni a migránsválságra, mint Orbán és ő sem tudott volna jobbat kitalálni a kerítésnél.

Medgyessy a kormány közmunkaprogramját is dicsérte, ugyanakkor középszerűséggel vádolta az MSZP mellett a baloldal egészét, beleértve a Gyurcsány vezette DK-t is.

„Ha röviden kellene összefoglalnom a baloldal elmúlt időszakát, azt mondanám: eltékozolt évek. 2010-től egész egyszerűen elpocsékolták az időt” – mondta.

Velez kiosztotta Molnárt

Sajtóinformációk szerint az MSZP és a DK megállapodott, hogy a 106 egyéni választókörzetben 62–44 arányban indítanak jelölteket. Ennek fényében már érthető, hogy miért is osztotta ki egy levélben Velez Árpád, az MSZP korábbi pártigazgatója Molnár Gyula pártelnököt, ugyanis a 24.hu szerint Velez körzetében a DK indíthat majd jelöltet.

– A magyar baloldal vezető pártjából történelmi szemszögből nézve pillanatok alatt egy mások után kullogó, kedvetlen, motiválatlan, kiszolgáltatott politikai közösséget csináltál – írta Molnárnak Velez, aki ezek után jövőre sem egyéniben, sem listán nem akar indulni az MSZP színeiben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Ron Werber kitalációja a vak zongorista zaklatása?

  Ron Werber kitalációja a vak zongorista zaklatása?

  Ellentmondásokkal teli a vak zongorista megcibálása körüli sztori, melyet az Index kürtölt világgá. Simicska médiája egyik mondatában arról ír, hogy a szomszéd vetett véget az incidensnek, majd a zongoraművész lánya már arról beszél, hogy a szomszéd nem is látta az esetet.

 • Szanyi kiállt Marton László mellett

  Szanyi kiállt Marton László mellett

  „Én is ritka ocsmány dolognak vélem Marton péniszének nyilvános kalibrálását, s arról is illik megemlékezni, hogy ki rohangál pucéran a színpadon. Csak hogy tartsunk mértékeket!” – írta ki Facebook-oldalára az MSZP EP-képviselője, Szanyi Tibor.

 • Szalmázzuk ki kedvencünk házát! – Kutyahidegben segít

  Szalmázzuk ki kedvencünk házát! – Kutyahidegben segít

  Hamarosan beköszönt a hidegebb idő, így nem árt arról is gondoskodni, hogy ne fagyoskodjon kint sem a kutya. A Lokál egy állatvédő szervezet vezetőjét kérdezte a praktikákról és arról, hogy milyen hibákat követnek el a jószándékú gazdik is.