EUR: 310,23 Ft
CHF: 258,71 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Belföld

Medgyessy szerint a Fidesz győz jövőre

Kiállt a kormány migránspolitikája és közmunkaprogramja mellett Medgyessy Péter az Indexnek adott interjújában. A volt szocialista miniszterelnök szerint az ellenzék mélyponton van, nincs köztük egyetlen olyan politikus se, akitől „szívesebben venne használt autót”, mint Orbán Viktortól.

Meglepően őszinte, korábbi politikai támogatóit nyíltan kritizáló interjút adott Medgyessy Péter a Simicska-féle Indexnek, amelyben a Fidesz választási győzelmét jósolja 2018-ra.


„Nagy a valószínűsége annak, hogy Orbán Viktor és a Fidesz megnyeri a választást. Hogy milyen többségük lesz, kérdés. De azt saccolom, hogy meglesz az abszolút többségük is.”

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Medgyessy nem csupán sikert jósolt a Fidesznek 2018-ra, de még az Orbán-kabinet működését is dicsérte.


„Orbán Viktor érdeme, hogy sok mindenre ráérez abból, ami a világban körülöttünk folyik” – fogalmazott Medgyessy, aki kérdésre azt is kifejtette, hogy elsősorban a migránsválságra adott kormányzati választ tartja megfelelő megoldásnak.

– Ez tényleg valódi probléma. Bizonytalanságot kelt az emberekben, ha megemészthetetlen tömegben jelentkeznek. Orbán évekkel ezelőtt jól megérezte, hogy erre reagálni kell – fogalmazott és hozzátette: ő sem tudott volna jobb választ kitalálni a migránsválságra, mint Orbán és ő sem tudott volna jobbat kitalálni a kerítésnél.

Medgyessy a kormány közmunkaprogramját is dicsérte, ugyanakkor középszerűséggel vádolta az MSZP mellett a baloldal egészét, beleértve a Gyurcsány vezette DK-t is.

„Ha röviden kellene összefoglalnom a baloldal elmúlt időszakát, azt mondanám: eltékozolt évek. 2010-től egész egyszerűen elpocsékolták az időt” – mondta.

Velez kiosztotta Molnárt

Sajtóinformációk szerint az MSZP és a DK megállapodott, hogy a 106 egyéni választókörzetben 62–44 arányban indítanak jelölteket. Ennek fényében már érthető, hogy miért is osztotta ki egy levélben Velez Árpád, az MSZP korábbi pártigazgatója Molnár Gyula pártelnököt, ugyanis a 24.hu szerint Velez körzetében a DK indíthat majd jelöltet.

– A magyar baloldal vezető pártjából történelmi szemszögből nézve pillanatok alatt egy mások után kullogó, kedvetlen, motiválatlan, kiszolgáltatott politikai közösséget csináltál – írta Molnárnak Velez, aki ezek után jövőre sem egyéniben, sem listán nem akar indulni az MSZP színeiben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Rogán: Jottányit sem engedünk

  Rogán: Jottányit sem engedünk

  “Ágyútűz fog zúdulni ránk, de ez az ágyútűz egy olyan erődöt fog érni, amelyet a magyar emberek keményen megerősítettek április 8-án. Mi ki fogunk tartani, a bevándorláspolitika ügyében egy jottányit sem engedünk “– mondta a PestiSrácok.

 • Kisétált az őrizetből Gyárfás

  Kisétált az őrizetből Gyárfás

  Nem kezdeményezte a Fenyő-gyilkosság felbujtójaként meggyanúsított Gyárfás Tamás előzetes letartóztatását a Fővárosi Főügyészség, így a mai tárgyaláson arról dönt a bíróság, hogy a gyanúsított kap e nyomkövetőt a bokájára vagy sem.

 • Újabb migránshullámot gerjeszt az unió

  Újabb migránshullámot gerjeszt az unió

  Már nem is kell átkelniük Európán, az EU áttelepítési programja keretében 40 ezer migránst maga az Európai Bizottság segít ide jutni az áttelepítési programmal, amelybe most újabb 10 ezer főt vonnak be – erről Dimitrisz Avramopulosz, a bizottság migrációs ügyekért felelős tagja nyilatkozott azután, hogy tárgyalt Horst Seehofer német belügyminiszterrel.