EUR: 322,70 Ft
CHF: 282,55 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Egyéb Szolnok

Még mindig hibátlan az Olaj és a Dózsa

A magyar bajnokságban még mindig veretlen a Szolnoki Olaj kosárlabdacsapata, illetve a Szolnoki Dózsa-Közgép vízipólósai. A MÁV focistái viszont odahaza nagy pofonba szaladtak bele.

Az Olajnak igen feszített tempóban kell a mérkőzéseket játszania, hiszen a bajnokság mellett az Európa Kupában is helyt kell állnia. A múlt héten az utóbbi sorozatban a Falco otthonában szerepeltek, de hiába vezettek többször is, a vasiak az utolsó negyedben ellenállhatatlanul dobtak, így 84-74-re nyertek. A kudarc azonban nem törte meg Vojvodáékat, a bajnokságban ugyanis két nappal később a címvédő Alba Fehérvárhoz látogattak el. Ugyan a meccs színvonala a csapatok tudásához képest elmaradt a várttól, a hangulatra nem lehetett panasz, a Szolnok 70-60-ra győzve őrizte meg hibátlan mérlegét.


Felemásan sikerült a hét az Olajnak

 

A Dózsa vízilabdásai viszont sikert sikerre halmoznak. Múlt szerdán a Bajnokok Ligájában indították el a szezont Katalóniában, a Sabadell ellen. A szebb napokat is megélt spanyol gárda 16-5-ös vereséget szenvedett, a vendégtalálatok felét 4-4-es felosztásban Milan Aleksic és Andrija Prlainovic vállalta magára. Szombaton újfent idegenbeli meccs várt Cseh Sándorékra, a Vasas ellen, és a sok utazgatás olyannyira nem törte meg a srácokat, hogy 19-8-ra győztek. Zalánki Gergő négy gólt hintett a fővárosiaknak. A Dózsa idei első igazán komoly megmérettetése szombaton lesz a budapesti Császár–Komjádi Béla Sportuszodában, ahol a Ferencváros ellen szerezheti meg az Európai Szuperkupát, teljessé téve kollekcióját, majd november 8-án újabb BL-meccs következik otthon, a román Steaua Bucuresti ellen.

Minden fronton veretlen még a Dózsa

 

Végezetül emlékezzünk meg a Szolnoki MÁV-ról is, amely idén a várakozásokon felül teljesít. A gárda a tabella harmadik helyéről várhatta a vasárnapi, Vác elleni hazai rangadót, de kiadós pofonba szaladt bele. Igazi tiszteletlen vendégként a váciak öt gólt lőttek, míg a hazaiak erejéből csak egyre futotta, Olasz Dénes révén. A MÁV ezzel visszaesett az ötödik helyre, de most vasárnap sem lesz könnyű dolga, mivel a nyolcadik helyen álló Gyirmót ellen kellene javítania, újfent hazai környezetben.


Kapcsolódó Cikkek