2017. november 02., csütörtök
Achilles

Egyéb Veszprém

Megkönnyítik a diákok tanulmányait az Ipariban

Saját tananyagot fejlesztett műanyagfeldolgozó-képzésére az Ipari Szakgimnázium és a Nass Magnet Hungária Kft. Az iskola és a cég együttműködéseként 2014-ben indult el a műanyagfeldolgozó-képzés a középiskolában, a szak első évfolyama ebben a tanévben tesz érettségi, jövőre pedig szakmai vizsgát.

A képzést a helyi igények alapján indították, a műanyag megmunkálásához értő szakemberekre ugyanis több cégnél is nagy szükség van.


A műanyag-feldolgozás komoly ismereteket igényel Mustó Gyula szerint (fotó: Domján Attila)

– A műanyagos képzés nem egyszerű, mert sokoldalú felkészültséget és eszközt igényel – fogalmazott Irányi László, a szakgimnázium igazgatója. A szakterületet Mustó Gyula, a Nass Magnet Hungária Kft. műszaki igazgatója is hasonlóan összetettnek tartja: – A mai világban a műanyagfeldolgozás egyre sokrétűbb, nem pusztán egyszerű fröccsöntésről van szó, a felhasznált anyagok sokfélesége komoly szaktudást igényel – mondta.

A tanulók képzését erősíti, hogy a cég munkatársa, Fülöp István részlegvezető immár második éve szaktanárként részt vesz az oktatásban. A szakember első tanévében saját maga állította össze a tananyagot, amiből kiadványt is szerkesztett. Az intézmény helyzetét ugyanis nehezítette, hogy az országban egyedül az Ipariban létezik ez a képzés, így nem volt olyan szakirodalom sem, amivel a diákok felkészülését segíthették volna.

A diákok októberben vehették át a segédanyagokat (fotó: Domján Attila)

Fülöp István az általános iskolából kikerült fiatalok számára is érthető módon igyekezett feldolgozni a tananyagot, próbálta felkelteni az érdeklődésüket a mindennapi életből vett példákkal. A saját fejlesztésű segédanyagot az elsőévesek októberben vehették át, a könyvek két tantárgyban segítik majd tanulmányaikat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Budapest csillagai Mátyásföldön

    Budapest csillagai Mátyásföldön

    Elsősorban a tehetséggondozás, a művészeti, kulturális kapcsolatok építése, a nemzetközi kapcsolatok és az együttműködés erősítése volt a cél a XVI.

  • Hét évtizede közvetítik a magyar hagyományokat

    Hét évtizede közvetítik a magyar hagyományokat

    A Balassi Táncegyüttes hetven éve része Békéscsaba kulturális életének. Számos közös produkcióban szerepeltek már például a Jókai Színház művészeivel, de a városi rendezvényeken is rendszeresen láthatja a táncosokat a közönség.