EUR: 321,97 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Veszprém

Megkönnyítik a diákok tanulmányait az Ipariban

Saját tananyagot fejlesztett műanyagfeldolgozó-képzésére az Ipari Szakgimnázium és a Nass Magnet Hungária Kft. Az iskola és a cég együttműködéseként 2014-ben indult el a műanyagfeldolgozó-képzés a középiskolában, a szak első évfolyama ebben a tanévben tesz érettségi, jövőre pedig szakmai vizsgát.

A képzést a helyi igények alapján indították, a műanyag megmunkálásához értő szakemberekre ugyanis több cégnél is nagy szükség van.


A műanyag-feldolgozás komoly ismereteket igényel Mustó Gyula szerint (fotó: Domján Attila)

– A műanyagos képzés nem egyszerű, mert sokoldalú felkészültséget és eszközt igényel – fogalmazott Irányi László, a szakgimnázium igazgatója. A szakterületet Mustó Gyula, a Nass Magnet Hungária Kft. műszaki igazgatója is hasonlóan összetettnek tartja: – A mai világban a műanyagfeldolgozás egyre sokrétűbb, nem pusztán egyszerű fröccsöntésről van szó, a felhasznált anyagok sokfélesége komoly szaktudást igényel – mondta.

A tanulók képzését erősíti, hogy a cég munkatársa, Fülöp István részlegvezető immár második éve szaktanárként részt vesz az oktatásban. A szakember első tanévében saját maga állította össze a tananyagot, amiből kiadványt is szerkesztett. Az intézmény helyzetét ugyanis nehezítette, hogy az országban egyedül az Ipariban létezik ez a képzés, így nem volt olyan szakirodalom sem, amivel a diákok felkészülését segíthették volna.

A diákok októberben vehették át a segédanyagokat (fotó: Domján Attila)

Fülöp István az általános iskolából kikerült fiatalok számára is érthető módon igyekezett feldolgozni a tananyagot, próbálta felkelteni az érdeklődésüket a mindennapi életből vett példákkal. A saját fejlesztésű segédanyagot az elsőévesek októberben vehették át, a könyvek két tantárgyban segítik majd tanulmányaikat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.