EUR: 322,46 Ft
CHF: 279,85 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Egyéb Kecskemét

Megnyílt a Malom adománygyűjtő pontja

Hetedik alkalommal indított adománygyűjtő akciót a Malom Központ a kecskeméti nagycsaládosok javára. Így a karácsonyi ajándékok beszerzése közben is adakozhatunk a rászorulóknak. Ezúttal a második emeleten, a mozgólépcső mellett várják a tartós élelmiszereket, játékokat, könyveket, egészen december 18-ig.

A második emeleten kialakított adománypont megnyitóján Rácz József, a Malom Központ ügyvezető igazgatója elmondta, hogy szerencsére évről évre nagyobb vásárlóik adakozókedve, így egyre több rászorulót támogathatnak. Az elmúlt évben 410 gyereknek jutott karácsonyi ajándék a gyűjtésnek köszönhetően, összesen 130 családnak nyújthattak segítséget. Bíznak abban, hogy ez a szám az idén tovább nő.


Fekete László, a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületének (KINCS) elnöke, Engert Jakabné, az Esélyegyenlőségi Bizottság elnöke és Rácz József, a Malom Központ ügyvezető igazgatója.

Ezúttal is Engert Jakabné, az Esélyegyenlőségi Bizottság elnöke hozta az első ajándékcsomagot a gyűjtőpontra. A város vezetése nevében köszönte meg a jótékonysági akció szervezését, illetve a média támogatását.

Fekete László, a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete (Kincs) elnöke kiemelte, hogy korábban kevesen gondoltak a tinédzserekre. Tavaly azonban, amikor erre felhívta a média figyelmét, sok jó könyv, társasjáték is érkezett a gyűjtőpontra. Bízik benne, hogy idén is így lesz, hogy ennek a korosztálynak is örömet szerezhessenek.

Rácz József hozzáfűzte, ebben az évben is külön támogatnak öt nagycsaládot nagyobb értékű csomagokkal, teljes körű családi moziélménnyel kiegészítve az ajándékot. Az elmúlt évekhez hasonlóan elsősorban tartós élelmiszereket, játékokat, könyveket várnak az adományponton, amely december 18-ig lesz nyitva. Ezután osztják szét a csomagokat a rászorulók között.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.