EUR: 321,96 Ft
CHF: 285,65 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Kecskemét

Megnyílt a Malom adománygyűjtő pontja

Hetedik alkalommal indított adománygyűjtő akciót a Malom Központ a kecskeméti nagycsaládosok javára. Így a karácsonyi ajándékok beszerzése közben is adakozhatunk a rászorulóknak. Ezúttal a második emeleten, a mozgólépcső mellett várják a tartós élelmiszereket, játékokat, könyveket, egészen december 18-ig.

A második emeleten kialakított adománypont megnyitóján Rácz József, a Malom Központ ügyvezető igazgatója elmondta, hogy szerencsére évről évre nagyobb vásárlóik adakozókedve, így egyre több rászorulót támogathatnak. Az elmúlt évben 410 gyereknek jutott karácsonyi ajándék a gyűjtésnek köszönhetően, összesen 130 családnak nyújthattak segítséget. Bíznak abban, hogy ez a szám az idén tovább nő.


Fekete László, a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületének (KINCS) elnöke, Engert Jakabné, az Esélyegyenlőségi Bizottság elnöke és Rácz József, a Malom Központ ügyvezető igazgatója.

Ezúttal is Engert Jakabné, az Esélyegyenlőségi Bizottság elnöke hozta az első ajándékcsomagot a gyűjtőpontra. A város vezetése nevében köszönte meg a jótékonysági akció szervezését, illetve a média támogatását.

Fekete László, a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete (Kincs) elnöke kiemelte, hogy korábban kevesen gondoltak a tinédzserekre. Tavaly azonban, amikor erre felhívta a média figyelmét, sok jó könyv, társasjáték is érkezett a gyűjtőpontra. Bízik benne, hogy idén is így lesz, hogy ennek a korosztálynak is örömet szerezhessenek.

Rácz József hozzáfűzte, ebben az évben is külön támogatnak öt nagycsaládot nagyobb értékű csomagokkal, teljes körű családi moziélménnyel kiegészítve az ajándékot. Az elmúlt évekhez hasonlóan elsősorban tartós élelmiszereket, játékokat, könyveket várnak az adományponton, amely december 18-ig lesz nyitva. Ezután osztják szét a csomagokat a rászorulók között.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.