EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Békéscsaba

Megújul az evangélikus templom

A békéscsabai evangélikus egyházközséghez számos épület tartozik, amelyek karbantartása és felújítása anyagilag igen megterhelő a közösség számára. Éppen ezért nagy az öröm, hogy most állami és közösségi forrásból többet is tudnak korszerűsíteni.

Megújul például a Békéscsaba belvárosában található evangélikus nagytemplom. Tetőtől talpig felújítják: szigetelik az aljzatot, a törött padlólapokat kicserélik, megvágják és szigetelik az oldalsó falakat, valamint lecserélik és ezáltal egységesítik a tetőcserepeket. Belül villanyszerelési munkálatok zajlanak majd, illetve ahol szükséges, a padokat is restaurálják, felújítják. A teljes felújítás várhatóan tavasz végére lesz kész, de addig a gyülekezet úgyis a kistemplomot használja, mert az fűthető.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.