EUR: 322,05 Ft
CHF: 281,54 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Békéscsaba

Megújul az evangélikus templom

A békéscsabai evangélikus egyházközséghez számos épület tartozik, amelyek karbantartása és felújítása anyagilag igen megterhelő a közösség számára. Éppen ezért nagy az öröm, hogy most állami és közösségi forrásból többet is tudnak korszerűsíteni.

Megújul például a Békéscsaba belvárosában található evangélikus nagytemplom. Tetőtől talpig felújítják: szigetelik az aljzatot, a törött padlólapokat kicserélik, megvágják és szigetelik az oldalsó falakat, valamint lecserélik és ezáltal egységesítik a tetőcserepeket. Belül villanyszerelési munkálatok zajlanak majd, illetve ahol szükséges, a padokat is restaurálják, felújítják. A teljes felújítás várhatóan tavasz végére lesz kész, de addig a gyülekezet úgyis a kistemplomot használja, mert az fűthető.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.