EUR: 326,81 Ft
CHF: 280,69 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Békéscsaba

Megújul az evangélikus templom

A békéscsabai evangélikus egyházközséghez számos épület tartozik, amelyek karbantartása és felújítása anyagilag igen megterhelő a közösség számára. Éppen ezért nagy az öröm, hogy most állami és közösségi forrásból többet is tudnak korszerűsíteni.

Megújul például a Békéscsaba belvárosában található evangélikus nagytemplom. Tetőtől talpig felújítják: szigetelik az aljzatot, a törött padlólapokat kicserélik, megvágják és szigetelik az oldalsó falakat, valamint lecserélik és ezáltal egységesítik a tetőcserepeket. Belül villanyszerelési munkálatok zajlanak majd, illetve ahol szükséges, a padokat is restaurálják, felújítják. A teljes felújítás várhatóan tavasz végére lesz kész, de addig a gyülekezet úgyis a kistemplomot használja, mert az fűthető.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.