EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Békéscsaba

Megújul az evangélikus templom

A békéscsabai evangélikus egyházközséghez számos épület tartozik, amelyek karbantartása és felújítása anyagilag igen megterhelő a közösség számára. Éppen ezért nagy az öröm, hogy most állami és közösségi forrásból többet is tudnak korszerűsíteni.

Megújul például a Békéscsaba belvárosában található evangélikus nagytemplom. Tetőtől talpig felújítják: szigetelik az aljzatot, a törött padlólapokat kicserélik, megvágják és szigetelik az oldalsó falakat, valamint lecserélik és ezáltal egységesítik a tetőcserepeket. Belül villanyszerelési munkálatok zajlanak majd, illetve ahol szükséges, a padokat is restaurálják, felújítják. A teljes felújítás várhatóan tavasz végére lesz kész, de addig a gyülekezet úgyis a kistemplomot használja, mert az fűthető.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.