EUR: 322,48 Ft
CHF: 279,73 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Egyéb Érd

Melegétel-osztás és kríziscsomagok

Szociális és egyházi szervezetek egyaránt készülnek a téli krízisidőszakra, hogy megóvják a hajléktalanokat, a hátrányos helyzetűeket és általánosságban a rászorulókat a hideg időjárás következményeitől.

November 10. óta gyűjt élelmiszer-adományokat az érdi Ága-Boga Nagycsaládosok Egyesülete, és az összegyűjtött tartós élelmiszereket kisgyermekes családok kapják meg karácsonykor.


Meleg ételből négyszáz adag készül vasárnaponként, és az érdi Habilitációs Központ tájékoztatása szerint ebből kétszázötvenet az Emma u. 8. alatt osztanak szét, százötven adagot pedig házhoz szállítanak az idős, beteg, utazni nem tudó embereknek. A melegétel-osztást – amely már november 26-án megkezdődött és február-márciusig tart – az egyházak és a Szociális Gondozó Központ szervezi, az önkormányzat támogatásával.

Korábbi felvételeink

Az akciót azzal szeretnék bővíteni, hogy hétköznaponként tartós élelmiszereket osztanak a rászorulóknak, ehhez azonban további adományokat várnak: tésztát, olajat, lisztet, konzerveket, befőttet, mindenféle tartós élelmiszert.


Mint korábban a Lokál Extra is beszámolt róla, december 8-án a Szociális Gondozó Központ gyűjtést szervez az érdi Tesco áruházban. Itt élelmiszereket gyűjtenek, de emellett takarókat, tiszta, meleg ruhaneműket is várnak – ezeket az Emma utcai raktárban tudják fogadni. Itt van a ruhaosztás is, szerdán 13 és 15.30, valamint pénteken 11 és 13.30 között. A hajléktalanszállón is várnak adományokat, ezekből kríziscsomagokat állítanak össze, és a nagy hidegben teajáratokat is indítanak.

A hét minden napján 0–24-ig hívható krízistelefonszámok:

Szociális Gondozó Központ:

Intézményvezető:                   20/231-6273
Utcai szociális munkás:        20/376-5363
Kríziskoordinátorok:             20/576-9021, 20/949-5477
Gyermekjóléti Szolgálat:      20/231-8561
Mentő:                                      30/466-0074
Polgárőrség:                            30/621-2596
Hajléktalanszálló:                   20/336-8773
Érdi Vöröskereszt:                 70/933-8306

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.