EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Érd

Melegétel-osztás és kríziscsomagok

Szociális és egyházi szervezetek egyaránt készülnek a téli krízisidőszakra, hogy megóvják a hajléktalanokat, a hátrányos helyzetűeket és általánosságban a rászorulókat a hideg időjárás következményeitől.

November 10. óta gyűjt élelmiszer-adományokat az érdi Ága-Boga Nagycsaládosok Egyesülete, és az összegyűjtött tartós élelmiszereket kisgyermekes családok kapják meg karácsonykor.


Meleg ételből négyszáz adag készül vasárnaponként, és az érdi Habilitációs Központ tájékoztatása szerint ebből kétszázötvenet az Emma u. 8. alatt osztanak szét, százötven adagot pedig házhoz szállítanak az idős, beteg, utazni nem tudó embereknek. A melegétel-osztást – amely már november 26-án megkezdődött és február-márciusig tart – az egyházak és a Szociális Gondozó Központ szervezi, az önkormányzat támogatásával.

Korábbi felvételeink

Az akciót azzal szeretnék bővíteni, hogy hétköznaponként tartós élelmiszereket osztanak a rászorulóknak, ehhez azonban további adományokat várnak: tésztát, olajat, lisztet, konzerveket, befőttet, mindenféle tartós élelmiszert.


Mint korábban a Lokál Extra is beszámolt róla, december 8-án a Szociális Gondozó Központ gyűjtést szervez az érdi Tesco áruházban. Itt élelmiszereket gyűjtenek, de emellett takarókat, tiszta, meleg ruhaneműket is várnak – ezeket az Emma utcai raktárban tudják fogadni. Itt van a ruhaosztás is, szerdán 13 és 15.30, valamint pénteken 11 és 13.30 között. A hajléktalanszállón is várnak adományokat, ezekből kríziscsomagokat állítanak össze, és a nagy hidegben teajáratokat is indítanak.

A hét minden napján 0–24-ig hívható krízistelefonszámok:

Szociális Gondozó Központ:

Intézményvezető:                   20/231-6273
Utcai szociális munkás:        20/376-5363
Kríziskoordinátorok:             20/576-9021, 20/949-5477
Gyermekjóléti Szolgálat:      20/231-8561
Mentő:                                      30/466-0074
Polgárőrség:                            30/621-2596
Hajléktalanszálló:                   20/336-8773
Érdi Vöröskereszt:                 70/933-8306

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.