EUR: 312,22 Ft
CHF: 261,42 Ft
2018. április 24., kedd
György

Egyéb Győr

Mérföldkőhöz érkezett a térség fejlődése

A hatalmas forgalmat lebonyolító és sajnos balesetekben bővelkedő 83-as számú főút hamarosan kétszer kétsávos lesz. A bővítés alapkőletételén jártunk.

Ünnepélyes pillanat: letették a 83-as út kétszer kétsávosra bővítésének alapkövét
Fotó: O. Jakócs Péter

– Sorra megvalósulnak azok, a térség gazdaságának további fejlődését szolgáló beruházások, amelyeket a kormány ígért Győrnek és a régiónak – mondta Kara Ákos államtitkár, országgyűlési képviselő, a Győrt Pápával összekötő kétszer kétsávos főút alapkőletételén. Hangsúlyozta: a beruházás első lépéseként az év végére elkészülnek a Metrónál található sztrádalehajtókhoz kapcsolódó két turbó körforgalom kivitelezési munkálatai. A győri bevezető szakasz és a Győrt Pápával összekötő út megépítését mérföldkőnek nevezte a térség fejlődésében. Nemcsak nagyobb lesz az új, kétszer kétsávos főút áteresztő képessége a mostaninál, de biztonságosabb és gyorsabb is.


– Pápáról és térségéből többen ingáznak Győrbe, mint saját megyeszékhelyükre, Veszprémbe – ezt már Simon Róbert Balázs államtitkár, országgyűlési képviselő mondta el Győr és Pápa évszázados kapcsolatairól, majd hozzátette: ilyen mértékű állami közútfejlesztés a rendszerváltás óta nem történt Győrben és környékén, mint a mostani kormány idején. Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő szerint a téti járás települései kifejezetten örülnek annak, hogy megszabadulhatnak a hatalmas átmenő forgalomtól.

A Metro-csomópontnál már elkezdődtek a munkálatok
Fotó: O. Jakócs Péter

A Győrt Pápával összekötő út hossza 36 kilométer lesz, legnagyobb részében teljesen új nyomvonalon halad, a sávokat fizikai elválasztással látják el, az átadására pedig 2022-ben kerülhet sor. Hat különböző szintű csomópont, Győr térségében pedig két turbó körforgalom segíti a gyors, biztonságos haladást.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.