2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb Kecskemét

MetroPOLICE Filmnapok az Otthon moziban

Rendőrségi szalag, körberajzolt áldozat, ügynökök, kávé és fánk… Tetthellyé alakult át az Otthon mozi előtere. Nem bűntény történt a kecskeméti filmszínházban – itt tartották a MetroPOLICE Filmnapok rendhagyó sajtótájékoztatóját.

A Hírös Agóra Kulturális Központ és a Kecskeméti Rendőrkapitányság második alkalommal rendezi meg a MetroPOLICE Filmnapokat az Otthon moziban. A lebilincselő program közel két hétig tart, és számtalan különleges filmet, vendéget és beszélgetést kínál 2017. november 2–13. között. Az izgalmas eseményhez rendhagyó sajtótájékoztató dukál, így a filmszínház előterébe lépők egy bűnügyi helyszínen találták magukat. Napszemüveges ügynökök, nyomrögzítéshez használt eszközök és bizonyítékok között zajlott a beharangozó. Kerti István alezredes, a Kecskeméti Rendőrkapitányság vezetője, Bak Lajos, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója, Tót Szilvia címzetes rendőr őrnagy és Csenki Csabáné mozivezető együtt fogadták a vendégeket, és adtak hírt a filmnapok részletes programjáról.


Az Otthon Mozi dolgozói pózolnak filmbe illő módon a filmnapok plakátjai előtt.
fotó: hiros.hu

Csenki Csabáné elmondta, a tavalyi nagy siker és érdeklődés után természetes volt, hogy újra megrendezik a MetroPOLICE Filmnapokat. A helyszín ismét az Otthon mozi, a tematika és a filmkínálat most is különleges. A legújabb filmek mellett klasszikusokat is láthat a közönség, miközben a közönségtalálkozókon izgalmas beszélgetések zajlanak filmes és bűnügyi szakemberek közreműködésével.

A MetroPOLICE Filmnapok, mely a tervek szerint jövőre már filmfesztiválként tér vissza, évről évre igyekszik megújulni. Így lesz ez idén is, amikor a már megszokott vetítések és kísérő programok mellett új elemekkel (Krimimaraton és kerékpáros-bemutatóval egybekötött Bike Safe-regisztráció) várja közönségét Kecskemét művészmozija.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.