EUR: 325,38 Ft
CHF: 279,69 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb XIII.kerület

Mini fűszerkert óvodásoknak Újlipótvárosban

Átadták a Thurzó utcai Napsugár óvoda felújított játszóudvarát. Az újlipótvárosi óvodában mini fűszerkertet és sportudvart is kialakítottak a gyerekeknek.

Az adatok és a különböző felmérések szerint ma már minden negyedik-ötödik lakásvásárló a XIII. kerületben szeretne letelepedni. Az eltelt húsz évben egymillió négyzetméter, vagyis nagyjából 20 ezer lakás, illetve egymillió négyzetméter kereskedelmi szolgáltatóegység épült a kerületben, ahol ez idő alatt mintegy 70 ezer munkahelyet teremtettek. Nem mellesleg, ahogy a beköltözésekkel növekszik a lakosság, ezzel párhuzamban a kerületben emelkedik a gyermekszületések száma is. A XIII. kerület bírja a tempót, sőt, kiemelten koncentrál óvodái korszerűsítésére. Mindehhez az önkormányzat összes szolgáltatásának magas szinten kell lennie, a szociális ellátásnak éppúgy, mint az egészségügyinek. Az önkormányzat tájékoztatása szerint ugyanis a kerület 3300 gyermek ellátását biztosítja olyan színvonalon, ami versenyben van az alapítványi, egyházi és magánóvodák szolgáltatásaival.


A gyerekek örömmel vették birtokba az új játszó udvart ( Fotó: Sáfár Tibor)

Az újlipótvárosi Thurzó utcai Napsugár Tagóvoda 133 férőhelyes, játszóudvara 3000 négyzetméter. Ezt korszerűsítette az önkormányzat gumi-, illetve térburkolatokkal, füves felületekkel, modern, kombinált kültéri játékokkal. Túl ezen, megoldották az udvar vízelvezetését, árnyékolását is. Ez a jelentős beruházás 117 millió forintba került.

Más óvodai felújítások a kerületben 2017-ben

A Tüzér utcai Gyermekkert tagóvoda 600 millió forintból újult meg. Itt korábban 233 gyermekre jutott 9 csoportszoba. Mostantól 10 tágas csoportszobában – egyenként 50 négyzetméteresek – 250 gyermek is elférhet. A felújításkor a kreatív terek kialakítására törekedtek a tervezők és a pedagógusok. Létrehoztak egy sóbarlangot is, amely különleges fényterápiás sószoba.
Elkészült a Karikás Frigyes utcában található Varázskarika tagóvodában az emeleti ablakok árnyékolása, az Országbíró utcai Pitypang tagóvodában pedig az ablakárnyékolók és az udvar árnyékolása. A Gyöngyösi utcai Csicsergő tagóvoda játszóudvara ütéscsillapító gumiburkolatot kapott. A Kassák Lajos utcában található passzívház Meséskert tagóvodában elektroszmogszűrőket helyeztek el. A jövőben pedig teljesen felújítják az Eskövő Közben lévő Mese tagóvodát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.