2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb Hódmezővásárhely

Minimális a várakozás az ügyfélközpontban

Szeptember 1-jén megnyílt az új ügyfélközpont Hódmezővásárhelyen, ahol számos ügyet egy helyen lehet intézni. A nyitás óta egységesítették az ügyfélfogadási időt, így még egyszerűbbé vált az ügyintézés. 

Az ügyfélközpont bejárata a Hősök tere felől (itt még az eredeti nyitva tartási idővel – ez azóta egységesült).

2017 tavaszán merült fel a városvezetésben a gondolat, hogy egy kibővített ügyintézési lehetőséggel rendelkező központot kellene kialakítani a polgármesteri hivatalban. Szeptember 1-jétől pedig már egy megújult intézményben intézheti ügyeit a lakosság.


A szeptember 1-i átadón Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter, Kóbor György, a Nemzeti Közművek elnök-vezérigazgatója, Nagy László, az Alföldvíz Zrt. vezérigazgatója, valamint Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere vágta át a szalagot.

Összesen 15 ablak működik a polgármesteri hivatal ügyfélközpontjában, amelyet a Hősök tere felől közelíthetnek meg az ügyfelek. Október 1-jétől egységesítették az egyes szolgáltatások nyitvatartását is. Hétfőn reggel 8 és 20 óra, míg keddtől csütörtökig reggel 8 és délután 14 óráig van nyitva az ügyfélközpont. Itt megtalálhatók az Alföldvíz munkatársai, az áram- és gázszolgáltatók, illetve többek között távhőszolgáltatással, helyi adókkal, városüzemeltetéssel és népjóléttel kapcsolatban is tehetünk fel kérdéseket.

Az egykori Okmányiroda helyén a Polgármesteri Hivatalhoz és a közmű szolgáltatásokhoz kapcsolódó ügyeket is el lehet intézni.

Időpontot a helyszínen is lehet igényelni az úgynevezett ügyfélhívó totem segítségével. Az elmúlt két hónap adatai azt mutatják, hogy minimális a várakozási idő. Szeptemberben átlagosan 8 percet kellett várni egy-egy ügyfélnek, míg októberben ez már négy percre csökkent. Reggel 8 és 10 óra között bonyolítja az ügyfélközpont a legnagyobb forgalmat. Időpontot online is lehet foglalni.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.