2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb Hódmezővásárhely

Minimális a várakozás az ügyfélközpontban

Szeptember 1-jén megnyílt az új ügyfélközpont Hódmezővásárhelyen, ahol számos ügyet egy helyen lehet intézni. A nyitás óta egységesítették az ügyfélfogadási időt, így még egyszerűbbé vált az ügyintézés. 

Az ügyfélközpont bejárata a Hősök tere felől (itt még az eredeti nyitva tartási idővel – ez azóta egységesült).

2017 tavaszán merült fel a városvezetésben a gondolat, hogy egy kibővített ügyintézési lehetőséggel rendelkező központot kellene kialakítani a polgármesteri hivatalban. Szeptember 1-jétől pedig már egy megújult intézményben intézheti ügyeit a lakosság.


A szeptember 1-i átadón Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter, Kóbor György, a Nemzeti Közművek elnök-vezérigazgatója, Nagy László, az Alföldvíz Zrt. vezérigazgatója, valamint Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere vágta át a szalagot.

Összesen 15 ablak működik a polgármesteri hivatal ügyfélközpontjában, amelyet a Hősök tere felől közelíthetnek meg az ügyfelek. Október 1-jétől egységesítették az egyes szolgáltatások nyitvatartását is. Hétfőn reggel 8 és 20 óra, míg keddtől csütörtökig reggel 8 és délután 14 óráig van nyitva az ügyfélközpont. Itt megtalálhatók az Alföldvíz munkatársai, az áram- és gázszolgáltatók, illetve többek között távhőszolgáltatással, helyi adókkal, városüzemeltetéssel és népjóléttel kapcsolatban is tehetünk fel kérdéseket.

Az egykori Okmányiroda helyén a Polgármesteri Hivatalhoz és a közmű szolgáltatásokhoz kapcsolódó ügyeket is el lehet intézni.

Időpontot a helyszínen is lehet igényelni az úgynevezett ügyfélhívó totem segítségével. Az elmúlt két hónap adatai azt mutatják, hogy minimális a várakozási idő. Szeptemberben átlagosan 8 percet kellett várni egy-egy ügyfélnek, míg októberben ez már négy percre csökkent. Reggel 8 és 10 óra között bonyolítja az ügyfélközpont a legnagyobb forgalmat. Időpontot online is lehet foglalni.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.