2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb Nyíregyháza

Mucsi Zoltán és a Kutyaharapás

A legjobb nagyszínpadi előadás és rendezés díját nyerte az idei Vidor Fesztiválon a Kutyaharapás című „mocskosszájú gengszterdráma”, amit ismét megtekinthetnek a Móricz Zsigmond Színház nézői december 27-én.

A Kutyaszorítóban című Tarantino-film inspirációja nyomán keletkezett a Székely Csaba által írt mű, amiben a Kárpát-medence különböző pontjairól származó emberek megpróbálnak kirabolni egy bankot. Az Erdélyből származót, becenevén „A románt” Mucsi Zoltán alakítja, aki az utóbbi időben különösen sokat dolgozik, mégis készségesen vállalta az interjút.


Kelet-európai közegben játszódik a darab, amiben még szerencsétlenebbek a figurák, mint a filmbeliek – mondta el a Lokál Extrának. – Nemcsak az alkohol miatt van gondjuk, hanem a szellemi szintjük miatt is. Nem társadalomkritikát hordozó előadás ez, bár vannak, akik ezt vélik kihallani belőle. Az teszi humorossá az előadást, hogy ezek az emberek nem alkalmasak a bankrablásra, s egy sor olyan dolog történik, amiből ez tökéletesen kiviláglik. Mire utalhat a cím? Talán a szereplők másnaposságára.

Mint elmondta, egy nagyon jó csapat dolgozik Szikszai Rémusz rendezésében, kiváló alakításokat láthatnak a nézők. Bár előfordult, hogy ők is hozzájárultak egy-egy poén előadásba kerüléséhez, de alapvetően a rendező – aki egyben színészként is részt vesz a produkcióban – ötletei voltak a meghatározóak. Szakmai tanácsadóként ott találjuk a színlapon Ambrus Attila (a „viszkis”) nevét is. Kérdésemre válaszolva Mucsi Zoltán elmondta, ő nem találkozott vele, valószínűleg az író munkáját segíthette. Öröm számára, hogy szinte nem volt olyan Vidor Fesztivál, amelyiken ne lépett volna fel, s jó néhány díjat is nyertek a bemutatott produkciókkal. Akik látták, aligha felejtik el a Nézőművészeti Főiskolát vagy A fajok eredetét. Ez utóbbiban Scherer Péter és ő a pályáját a Móricz Zsigmond Színházban kezdő Thuróczy Szabolccsal lépett színre, frenetikus sikerrel. A Nyíregyházáról származó művésszel immár húsz éve tart a barátságuk. Lehet-e folytatása annak a remek „tradíciónak”, hogy városunkban a Nézőművészeti Kft. előadásait bérletben is játsszák? – kérdeztem.


Szikszai Rémusz és Mucsi Zoltán a Kutyaharapás című darabban
(Fotó: Mészáros Csaba)

 

– Reményeim szerint igen, mindkét fél törekszik a megoldásra, de az már biztos, hogy január 29-én, az Ezt rád című előadásunk és természetesen vele én is újra Nyíregyházára látogatunk – árulta el a színész.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.