2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Hódmezővásárhely

Nagyot úsztak a Hódok Gyulán

Mindent beleadott a Hód Úszó SE 38 versenyzője a Széchy Tamás emlékére megrendezett VI. Várfürdő Kupán Gyulán. A megmérettetésen 17 egyesület 334 úszója csapott össze, a közönség 1241 rajtot láthatott. Szép hódmezővásárhelyi sikerek születtek.

Az 50 méteres férfi gyorsúszásban Rabie Ádám (2010-es születésű) a harmadik helyen csapott a célba, míg mellen saját korcsoportjában Barna Máté (2005) nem talált legyőzőre. Ugyanezen a távon a hátúszók között két vásárhelyi fiatal is érmet vehetett át: Szabó Marcell (2010) a második, míg Rabie Ádám a harmadik lett. Az 50 pille Horváth Ákos (2006) részére tartogatott bronzérmet.


Középen Barna Máté aranyéremmel a nyakában

A hölgyek is derekasan helytálltak 50 méteren. Varga Brigitta (2001) mellen elérte a harmadik helyet, Zsótér Bettina (2004) pedig ezüstérmet vehetett át, melyet pillangóban is megismételt. A kisebbek között a nyolcesztendős Antal Zsófia a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A kép jobb szélén a bronzérmes Tót Emma

 

A nap tökéletesen sikerült a hosszabb számok vonatkozásában is Barna Máténak, ugyanis 100 gyorson bronz-, míg 100 mellen aranyérmet hozott a csapatnak. Ugyancsak 100 méteres gyorsúszásban lett harmadik Pászti Alex (2008), míg Tót Csaba (2002) remek hajrával szerezte meg ugyanezt az érmet 100 mellen.


Az 50-es távok után Zsótér Bettina 100 méteren is begyűjtött egy ezüstérmet, hasonlóan Kérdő Lucához (2007), aki 100 mellen második, gyorson pedig harmadik lett. Korsós Katalin (2006) a 100 méteres hátúszás bronzérmét vehette át. Hollós Fruzsina (2008) két éremmel gazdagította a Hódok gyűjteményét: a 100 méteres női mellet megnyerte, míg gyorson harmadikként csapott be. Nagy versenyzést mutatott be Tót Emma (2006) is, aki 100 pillén szerezte meg a bronzérmet, s ugyanilyen eredménnyel – gyorsúszásban – végzett Kancsár Mirjam (2003) is. A nap végén Horváth Ákos a 200 méteres férfi gyorsúszásban ezüstérmet érdemelt ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.