EUR: 324,34 Ft
CHF: 281,93 Ft
2018. június 19., kedd
Gyárfás

Egyéb Hódmezővásárhely

Nagyot úsztak a Hódok Gyulán

Mindent beleadott a Hód Úszó SE 38 versenyzője a Széchy Tamás emlékére megrendezett VI. Várfürdő Kupán Gyulán. A megmérettetésen 17 egyesület 334 úszója csapott össze, a közönség 1241 rajtot láthatott. Szép hódmezővásárhelyi sikerek születtek.

Az 50 méteres férfi gyorsúszásban Rabie Ádám (2010-es születésű) a harmadik helyen csapott a célba, míg mellen saját korcsoportjában Barna Máté (2005) nem talált legyőzőre. Ugyanezen a távon a hátúszók között két vásárhelyi fiatal is érmet vehetett át: Szabó Marcell (2010) a második, míg Rabie Ádám a harmadik lett. Az 50 pille Horváth Ákos (2006) részére tartogatott bronzérmet.


Középen Barna Máté aranyéremmel a nyakában

A hölgyek is derekasan helytálltak 50 méteren. Varga Brigitta (2001) mellen elérte a harmadik helyet, Zsótér Bettina (2004) pedig ezüstérmet vehetett át, melyet pillangóban is megismételt. A kisebbek között a nyolcesztendős Antal Zsófia a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A kép jobb szélén a bronzérmes Tót Emma

 

A nap tökéletesen sikerült a hosszabb számok vonatkozásában is Barna Máténak, ugyanis 100 gyorson bronz-, míg 100 mellen aranyérmet hozott a csapatnak. Ugyancsak 100 méteres gyorsúszásban lett harmadik Pászti Alex (2008), míg Tót Csaba (2002) remek hajrával szerezte meg ugyanezt az érmet 100 mellen.


Az 50-es távok után Zsótér Bettina 100 méteren is begyűjtött egy ezüstérmet, hasonlóan Kérdő Lucához (2007), aki 100 mellen második, gyorson pedig harmadik lett. Korsós Katalin (2006) a 100 méteres hátúszás bronzérmét vehette át. Hollós Fruzsina (2008) két éremmel gazdagította a Hódok gyűjteményét: a 100 méteres női mellet megnyerte, míg gyorson harmadikként csapott be. Nagy versenyzést mutatott be Tót Emma (2006) is, aki 100 pillén szerezte meg a bronzérmet, s ugyanilyen eredménnyel – gyorsúszásban – végzett Kancsár Mirjam (2003) is. A nap végén Horváth Ákos a 200 méteres férfi gyorsúszásban ezüstérmet érdemelt ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.