EUR: 326,05 Ft
CHF: 280,39 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Ózd

Negyvenéves a Vasvári úti iskola

Ózd egyik legsikeresebb általános iskoláját 1977 szeptemberében adták át, amelyhez egy szabványos kézilabdapálya méretének megfelelő tornatermet is építettek. Így a Vörös hadsereg úti, ma Vasvár Úti Általános Iskola az oktatás mellett sokáig városi sportcélokat is szolgált.

A 70-es években grandiózus építkezések zajlottak Ózd Gyújtó és Vasvár városrészeiben. Az épületek döntő többsége tízemeletes volt, amelyekbe sok-sok fiatal házaspár, család költözött, általában gyerekkel. Azon a környéken csak egy kevés gyermek befogadására alkalmas iskola működött, ezért égető szükség volt egy sok tantermes intézmény megépítésére. Ezt adták át negyven éve, amely dátumról megemlékeztek az utódok, az egykori és mai oktatási, valamint politikai vezetők.


A város legnagyobb létszámú iskolájában a kezdetektől nívós oktatás zajlott, idegen nyelvi és sporttagozattal. Később felvállalták a térségi tehetséggondozó szerepkört is, a debreceni Balogh professzor módszerével különböző tanulmányi eredményeket elért diákokat hoznak fel a maximális szintre. Sokatmondó adat az is, hogy a végzős tanulók közel 80 százaléka érettségit adó középiskolában folytatja tanulmányait.

Fotó: lokál
 Büszkék lehetünk az iskola pedagógusaira és diákjaira – mondta Riz Gábor (Háttérben Hák Sándor igazgató)

Az oktatás két állandó szereplője a tanító és a diák. A cél nem változik, ami a társadalom számára hasznos, pozitív gondolkodású emberek nevelését jelenti – mondta Hák Sándor igazgató. A városi, megyei és országos tanulmányi versenyek eredményei bizonyítják az ott dolgozó pedagógusok felkészültségét és elkötelezettségét.


Fotó: Lokál
Az ünnepségen a múlt és a jelen oktatási szakemberei is találkoztak

– Az intézményben kiemelt szerepe van a tehetséggondozásnak, az itt dolgozó pedagógusok munkáját országos szinten is jó példaként emlegetik. Legyünk büszkék a múlt és a jelen „vasvárosi” diákjaira és tanáraikra – emelte ki köszöntőjében Riz Gábor országgyűlési képviselő.

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.