EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Ózd

Negyvenéves a Vasvári úti iskola

Ózd egyik legsikeresebb általános iskoláját 1977 szeptemberében adták át, amelyhez egy szabványos kézilabdapálya méretének megfelelő tornatermet is építettek. Így a Vörös hadsereg úti, ma Vasvár Úti Általános Iskola az oktatás mellett sokáig városi sportcélokat is szolgált.

A 70-es években grandiózus építkezések zajlottak Ózd Gyújtó és Vasvár városrészeiben. Az épületek döntő többsége tízemeletes volt, amelyekbe sok-sok fiatal házaspár, család költözött, általában gyerekkel. Azon a környéken csak egy kevés gyermek befogadására alkalmas iskola működött, ezért égető szükség volt egy sok tantermes intézmény megépítésére. Ezt adták át negyven éve, amely dátumról megemlékeztek az utódok, az egykori és mai oktatási, valamint politikai vezetők.


A város legnagyobb létszámú iskolájában a kezdetektől nívós oktatás zajlott, idegen nyelvi és sporttagozattal. Később felvállalták a térségi tehetséggondozó szerepkört is, a debreceni Balogh professzor módszerével különböző tanulmányi eredményeket elért diákokat hoznak fel a maximális szintre. Sokatmondó adat az is, hogy a végzős tanulók közel 80 százaléka érettségit adó középiskolában folytatja tanulmányait.

Fotó: lokál
 Büszkék lehetünk az iskola pedagógusaira és diákjaira – mondta Riz Gábor (Háttérben Hák Sándor igazgató)

Az oktatás két állandó szereplője a tanító és a diák. A cél nem változik, ami a társadalom számára hasznos, pozitív gondolkodású emberek nevelését jelenti – mondta Hák Sándor igazgató. A városi, megyei és országos tanulmányi versenyek eredményei bizonyítják az ott dolgozó pedagógusok felkészültségét és elkötelezettségét.


Fotó: Lokál
Az ünnepségen a múlt és a jelen oktatási szakemberei is találkoztak

– Az intézményben kiemelt szerepe van a tehetséggondozásnak, az itt dolgozó pedagógusok munkáját országos szinten is jó példaként emlegetik. Legyünk büszkék a múlt és a jelen „vasvárosi” diákjaira és tanáraikra – emelte ki köszöntőjében Riz Gábor országgyűlési képviselő.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.