2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb Ózd

Negyvenéves a Vasvári úti iskola

Ózd egyik legsikeresebb általános iskoláját 1977 szeptemberében adták át, amelyhez egy szabványos kézilabdapálya méretének megfelelő tornatermet is építettek. Így a Vörös hadsereg úti, ma Vasvár Úti Általános Iskola az oktatás mellett sokáig városi sportcélokat is szolgált.

A 70-es években grandiózus építkezések zajlottak Ózd Gyújtó és Vasvár városrészeiben. Az épületek döntő többsége tízemeletes volt, amelyekbe sok-sok fiatal házaspár, család költözött, általában gyerekkel. Azon a környéken csak egy kevés gyermek befogadására alkalmas iskola működött, ezért égető szükség volt egy sok tantermes intézmény megépítésére. Ezt adták át negyven éve, amely dátumról megemlékeztek az utódok, az egykori és mai oktatási, valamint politikai vezetők.


A város legnagyobb létszámú iskolájában a kezdetektől nívós oktatás zajlott, idegen nyelvi és sporttagozattal. Később felvállalták a térségi tehetséggondozó szerepkört is, a debreceni Balogh professzor módszerével különböző tanulmányi eredményeket elért diákokat hoznak fel a maximális szintre. Sokatmondó adat az is, hogy a végzős tanulók közel 80 százaléka érettségit adó középiskolában folytatja tanulmányait.

Fotó: lokál
 Büszkék lehetünk az iskola pedagógusaira és diákjaira – mondta Riz Gábor (Háttérben Hák Sándor igazgató)

Az oktatás két állandó szereplője a tanító és a diák. A cél nem változik, ami a társadalom számára hasznos, pozitív gondolkodású emberek nevelését jelenti – mondta Hák Sándor igazgató. A városi, megyei és országos tanulmányi versenyek eredményei bizonyítják az ott dolgozó pedagógusok felkészültségét és elkötelezettségét.


Fotó: Lokál
Az ünnepségen a múlt és a jelen oktatási szakemberei is találkoztak

– Az intézményben kiemelt szerepe van a tehetséggondozásnak, az itt dolgozó pedagógusok munkáját országos szinten is jó példaként emlegetik. Legyünk büszkék a múlt és a jelen „vasvárosi” diákjaira és tanáraikra – emelte ki köszöntőjében Riz Gábor országgyűlési képviselő.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.