EUR: 325,80 Ft
CHF: 279,83 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Veszprém

Negyvenöt éves a Vadvirág Óvoda – Jubileumi programsorozattal ünnepeltek

Fennállásának negyvenötödik évfordulóját ünnepelte a múlt héten a dózsavárosi intézmény, az egész héten át tartó jubileumi rendezvénysorozatot péntek délután ünnepséggel zárták. A programsorozat védnökségét Ovádi Péter önkormányzati képviselő, Némedi Lajos alpolgármester és Porga Gyula polgármester vállalta.

Porga Gyula megköszönte a 45 év alatt végzett áldozatos munkát (fotó: Szalai Csaba)

A pénteki ünnepségen Porga Gyula polgármester kiemelte: 45 év alatt több ezer gyermek, szülő, család vett részt az óvoda életében, ám ez a 45 év mégis többet jelent egy város életében, mint egy szám, hiszen ennyi ideig tartó közösséget és vidámságot is magában rejt. Köszönetet mondott a város nevében az óvónőknek, a dadusoknak, a karbantartóknak és az óvoda valamennyi dolgozójának áldozatos munkájukért.


A jubileum főszereplői maguk az óvodások voltak (fotó: Szalai Csaba)

Barcza Béláné intézményvezető köszöntőjében foglalta össze az óvoda történetét. Az 1972-ben 12 csoporttal megnyitott intézmény 1991 óta viseli a Vadvirág nevet. 2005-ben elkezdték a kompetenciaalapú programcsomag tesztelését, és újszerű módszereket vezettek be. Előtérbe került a környezettudatos nevelés, a zöldprogramok szervezése családoknak, valamint a sajátos nevelési igényű gyermekek integrált nevelésében való közreműködés.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.