EUR: 310,72 Ft
CHF: 259,53 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb Veszprém

Negyvenöt éves a Vadvirág Óvoda – Jubileumi programsorozattal ünnepeltek

Fennállásának negyvenötödik évfordulóját ünnepelte a múlt héten a dózsavárosi intézmény, az egész héten át tartó jubileumi rendezvénysorozatot péntek délután ünnepséggel zárták. A programsorozat védnökségét Ovádi Péter önkormányzati képviselő, Némedi Lajos alpolgármester és Porga Gyula polgármester vállalta.

Porga Gyula megköszönte a 45 év alatt végzett áldozatos munkát (fotó: Szalai Csaba)

A pénteki ünnepségen Porga Gyula polgármester kiemelte: 45 év alatt több ezer gyermek, szülő, család vett részt az óvoda életében, ám ez a 45 év mégis többet jelent egy város életében, mint egy szám, hiszen ennyi ideig tartó közösséget és vidámságot is magában rejt. Köszönetet mondott a város nevében az óvónőknek, a dadusoknak, a karbantartóknak és az óvoda valamennyi dolgozójának áldozatos munkájukért.


A jubileum főszereplői maguk az óvodások voltak (fotó: Szalai Csaba)

Barcza Béláné intézményvezető köszöntőjében foglalta össze az óvoda történetét. Az 1972-ben 12 csoporttal megnyitott intézmény 1991 óta viseli a Vadvirág nevet. 2005-ben elkezdték a kompetenciaalapú programcsomag tesztelését, és újszerű módszereket vezettek be. Előtérbe került a környezettudatos nevelés, a zöldprogramok szervezése családoknak, valamint a sajátos nevelési igényű gyermekek integrált nevelésében való közreműködés.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.