2017. november 02., csütörtök
Achilles

Egyéb Veszprém

Negyvenöt éves a Vadvirág Óvoda – Jubileumi programsorozattal ünnepeltek

Fennállásának negyvenötödik évfordulóját ünnepelte a múlt héten a dózsavárosi intézmény, az egész héten át tartó jubileumi rendezvénysorozatot péntek délután ünnepséggel zárták. A programsorozat védnökségét Ovádi Péter önkormányzati képviselő, Némedi Lajos alpolgármester és Porga Gyula polgármester vállalta.

Porga Gyula megköszönte a 45 év alatt végzett áldozatos munkát (fotó: Szalai Csaba)

A pénteki ünnepségen Porga Gyula polgármester kiemelte: 45 év alatt több ezer gyermek, szülő, család vett részt az óvoda életében, ám ez a 45 év mégis többet jelent egy város életében, mint egy szám, hiszen ennyi ideig tartó közösséget és vidámságot is magában rejt. Köszönetet mondott a város nevében az óvónőknek, a dadusoknak, a karbantartóknak és az óvoda valamennyi dolgozójának áldozatos munkájukért.


A jubileum főszereplői maguk az óvodások voltak (fotó: Szalai Csaba)

Barcza Béláné intézményvezető köszöntőjében foglalta össze az óvoda történetét. Az 1972-ben 12 csoporttal megnyitott intézmény 1991 óta viseli a Vadvirág nevet. 2005-ben elkezdték a kompetenciaalapú programcsomag tesztelését, és újszerű módszereket vezettek be. Előtérbe került a környezettudatos nevelés, a zöldprogramok szervezése családoknak, valamint a sajátos nevelési igényű gyermekek integrált nevelésében való közreműködés.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Budapest csillagai Mátyásföldön

    Budapest csillagai Mátyásföldön

    Elsősorban a tehetséggondozás, a művészeti, kulturális kapcsolatok építése, a nemzetközi kapcsolatok és az együttműködés erősítése volt a cél a XVI.

  • Hét évtizede közvetítik a magyar hagyományokat

    Hét évtizede közvetítik a magyar hagyományokat

    A Balassi Táncegyüttes hetven éve része Békéscsaba kulturális életének. Számos közös produkcióban szerepeltek már például a Jókai Színház művészeivel, de a városi rendezvényeken is rendszeresen láthatja a táncosokat a közönség.