2018. január 22., hétfő
Artúr, Vince

Sport

Nyűg lesz ez a meccs, fiúk?

Idei utolsó fellépésére készül a magyar labdarúgó-válogatott. Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány csapata a Groupama Arénában fogadja a vb-résztvevő Costa Ricát – ultrák nélkül.

Ma este javíthat Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány Costa Rica válogatottja ellen. A magyar csapat most találkozik először a dél-amerikai állam legjobbjaival felnőtt szinten, ám az idén mutatott játék fényében sok jóra nem számíthatunk. Csütörtök este hiába tért vissza Nikolics Nemanja góllal a válogatottba, így is sikerült 2-1-re kikapni Luxemburgtól.


– Kikészülök az ilyen kudarcoktól, mindenki azért dolgozik, hogy sikeres legyen, hogy együtt ünnepelhessen a szurkolókkal. Ki akar úgy, mint Andorrából, szégyenkezve hazakullogni? Szégyen, ami történt. Ez az év csőd volt – mondta az NSO-nak Dzsudzsák Balázs csapatkapitány még Luxemburgban.

A sorozatos gyenge szereplés miatt a szurkolóknál is betelt a pohár. A Carpathian Brigade szurkolói csoport közleményben jelentette be, hogy nem képviselteti magát a lelátókon Costa Rica ellen.

– Amivel idén többször is szembesülnünk kellett, az kiábrándító, elkeserítő és fájdalmas. Úgy érezzük, itt kell húznunk egy határt nekünk, szurkolóknak, és reméljük, a játékosok is így gondolják. Ehhez a játékképhez most nem adhatjuk az arcunkat – írták.

Bár az ellenfél szombat este 5-0-ra kikapott a spanyoloktól, nem várhatjuk teljes nyugalommal a mérkőzést, hiszen 2017-ben a válogatott eddig nyolc meccset játszott és csak kétszer győzött. Van egy olyan érzésünk, hogy az előzmények ismeretében egy kicsit nyűg lesz ez a mérkőzés minden érintett számára.

De ne legyen igazunk.


MTI Fotó: Illyés Tibor

Kapcsolódó Cikkek

 • Búcsú egy legendától

  Búcsú egy legendától

  Ronaldinho testvére és egyben menedzsere a múlthét folyamán bejelentette, hogy a brazil legenda visszavonul a profi futballtól.

 • Huszonkét észak-koreai sportoló indul az olimpián

  Huszonkét észak-koreai sportoló indul az olimpián

  Három sportág öt versenyszámában összesen 22 észak-koreai sportoló vesz részt a február 9-én kezdődő phjongcshangi téli olimpián – jelentette be Tomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke.

 • Oláh Bence és Tóth Ivett is ott lesz a téli olimpián

  Oláh Bence és Tóth Ivett is ott lesz a téli olimpián

  A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnökségi tagjainak többsége szombatra elektronikus úton jóváhagyta azt a javaslatot, mely szerint a műkorcsolyázók női versenyében Tóth Ivett indulhat, míg a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi váltójának ötödik tagja Oláh Bence lesz a február 9-én rajtoló phjongcshangi téli olimpián.