2017. november 03., péntek
Győző

Belföld

Össztűzbe került Gyurcsány

Miközben Gyurcsány Ferenc és pártja, a DK befogadná a migránsokat és támogatja a kötelező befogadási kvótát is, aláírásgyűjtést indítottak annak érdekében, hogy ne szavazhassanak Magyarországon a határon túli magyarok. A javaslat máris heves tiltakozást váltott ki.

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke:


Kelemen Hunor (Fotó: MTI)

„Elfogadhatatlan, hogy a határon túl leadott szavazatokkal megszerezhető két-három parlamenti mandátum miatt valaki szándékosan akar törésvonalat kreálni az összmagyar társadalomban.”

Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke:


Fotó: neppart.eu

„Nem meglepő a mostani javaslat, hiszen Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként is a határon túliak ellen kampányolt” – utalt a 2004-es népszavazásra.

 

Biró Zsolt, az erdélyi Magyar Polgári Párt elnöke:

Fotó: MTI

„Gyurcsány Ferenc testvérháborút indított. Azt javaslom neki, hogy járja végig Erdélyországot, álljon meg minden településen, és nézze meg az első és második világháborús emlékműveket, olvassa végig a neveket.”

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke: 

Fotó: Lokál

„Kutyából nem lesz szalonna. Gyurcsánynak a határon túli magyarok már 2004-ben is szerbek, románok, ukránok és szlovákok voltak, és ez a mai napig így van.”

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója:

MTI Fotó: Máthé Zoltán

„Gyurcsány a baloldal vezetőjeként kész végrehajtani a Soros-tervet, illegális migránsok tömegeit telepítené Magyarországra, közben a határon túli magyarok ellen gyűlöletkampányt indít és uszít. Ezt elutasítjuk.”

Ungár Péter, az LMP elnökségének tagja:

MTI Fotó: Máthé Zoltán

„Az LMP is mélységesen megdöbbent azon, hogy Gyurcsány Ferenc ismét a magyarok megosztásán dolgozik.”

Magyar Szocialista Párt:

„Nem támogatjuk, hogy szerzett jogot bárki visszavegyen, és nem vonnánk meg senki szavazójogát.”

Tamás Gáspár Miklós, filozófus:

Fotó: youtube

„Gyurcsány Ferenc országgyűlési képviselő, volt miniszterelnök ismét bebizonyította, hogy rossz politikus.”

MTI Fotó: Balogh Zoltán

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gémesi György: Gyurcsány hiteltelen

  Gémesi György: Gyurcsány hiteltelen

  Interjút adott a HVG-nek Gödöllő polgármestere, aki szerint az elmúlt 27 év pártjai lejáratták magukat, a jobbikban volt szkinhedek ülnek, Juhász és Gyurcsány hiteltelenek.

 • A Kincsem nyitja a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált

  A Kincsem nyitja a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált

  A Kincsem vetítésével nyílik meg csütörtökön este a 17. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál a Laemmle’s Monica Film Centerben, ahol jelen lesz a film rendezője, Herendi Gábor is – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.

 • A tömeg irányítójaként azonosították Ahmed H.-t

  A tömeg irányítójaként azonosították Ahmed H.-t

  Több rendőr is hangadóként, a tömeg irányítójaként azonosította a Szegedi Törvényszéken csütörtökön, a megismételt elsőfokú eljárásban felolvasott vallomásában azt a szíriai férfit, akit a röszkei közúti átkelőnél 2015 szeptemberében történt tömegzavargás miatt terrorcselekmény elkövetésével vádolnak.

 • Szijjártó: A kormány segít a Franciaországban lebontandó kereszt Magyarországra szállításában

  Szijjártó: A kormány segít a Franciaországban lebontandó kereszt Magyarországra szállításában

  A kormány állja a felmerülő költségeket és vállalja az adminisztrációs terheket annak érdekében, hogy II. János Pál pápa szobráról az eltávolításra ítélt keresztet Ploermel városából Magyarországra lehessen szállítani, amennyiben a franciaországi település vezetése hozzájárul ehhez – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.