EUR: 326,13 Ft
CHF: 280,36 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb XIII.kerület

Öt csapattal küzdenek curlingeseink

A Vasas curlingesei remek tapasztalatokat szereztek a vegyescsapat-világbajnokságon, a hazai viadalokon pedig öt csapattal is részt vesznek.

A Szabó Gergely, Dencső Blanka, dr. Balázs Dávid, Tóth-Csősz Orsolya összeállítású, három vasasos curlingest felvonultató csapat képviselte a magyar színeket a svájci vegyescsapat-világbajnokságon, ahol a négyes számára végül a nyolcaddöntő jelentette a végállomást (Balázs Dávid másik egyesületben szerepel).


Csősz-Tóth Orsolya, Balázs Dávid, Dencső Blanka és Szabó Gergely, azaz a világbajnokságon járt csapat (Fotó:vasassc.hu)

– Hála a Vasas támogatásának is, több külföldi versenyt is magában foglaló, sikeres felkészülés után vártuk a megmérettetést, nagy reményekkel – mondta Szabó Gergely a csapat tagja. – A csoportmérkőzések során először vereséget szenvedtünk a walesi válogatottól, majd legyőztük a japánokat. A címvédő oroszok ellen nem sikerült a bravúr, de ezután zsinórban három győzelem következett Észtország, Szlovénia és Horvátország legjobbjai ellen, amivel sikerült kiharcolnunk a 37 országot felvonultató világeseményen a legjobb 16 közé jutást. A nyolcaddöntőben az esélyesebb török válogatott érvényesítette a papírformát, így búcsúztunk a további küzdelmektől. Összességében elégedettek lehetünk az elért eredménnyel, külön ki kell emelnem Blanka teljesítményét, aki szülés után két és fél hónappal is a csapat segítségére tudott lenni.
Páthy-Dencső Blanka egyébként a Vasas szakosztály-vezetőjeként is helytállt a vb-n, a Vasassal kapcsolatban pedig elmondta, az előttünk lévő időszakban öt különböző csapattal – GForce, Hackers, Vasas Nők, Vasas SC Titánok és  Vasas Girling – indul a bajnokságban.

Szabó Gergely a Vasas G-Force-val kupagyőztes és bajnoki dobogós lenne (Fotó: vasassc.hu)

– A Vasas GForce nevű curlingcsapata a férfi országos bajnokság első osztályában szerepel. Hosszú évek óta ugyanazok a tagok alkotják, így megfelelő felkészülés után ősszel a Magyar Kupa megszerzését tűzte ki célul, míg a magyar bajnokságban a dobogón szeretne végezni. A Hackers tavaly megnyerte a női B ligát, így idén már ők is újra az A csoportban versenyeznek és a cél ennek megtartása. A Szentannai Ágnes vezette Vasas Nők  a dobogón szeretnének végezni, míg a Titánok most először szerepelnek majd nemzetközi versenyen klubcsapatként, méghozzá december elején Kitzbühelben. Mivel négyen is tagjai a magyar válogatottnak, ott lesznek január elején Finnországban, Lohjában. Aztán tavasszal a magyar bajnokság A osztályában küzdenek a fiúk Sárdi Péter vezetőedző irányításával, először felnőtt csapattag nélkül – sorolta a rájuk váró kihívásokat, de ezzel még nincs vége.


A junior vb kvalifikációs versenyén is érintettek a csapattagok, azaz Spiller Emilió, Kárász Benjámin Raul, Nagy Viktor, Kovács Botond, Tóth Dániel. Ketten egyébként érettségi mellett versenyeznek idén, mindketten tovább is akarnak tanulni felsőoktatási intézményekben. A Vasas Girlingnél pedig a cél a legjobb négy közé jutás a felnőtt női országos bajnokságban, míg az ifi OB-n a címvédés.

– Lényegében a Vasas Girling alkotja a leány ifjúsági válogatottat, így szeretnének jól szerepelni a lányok a januári világbajnokságon is. És persze ne feledkezzünk meg vegyespáros-világbajnoki ezüstérmeseinkről, Nagy Györgyről és Szekeres Ildikóról sem, ők 11 World Curling Tour-eseményen vesznek majd részt Szocsiban, Kitzbühelben, Dumfries-ben, Edmontonban, Geflében, Bernben, Budapesten, Zoetermeerben, Pozsonyban, Tallinnban és Rigában. Világbajnokságot és országos bajnokságot nyernének – mondta Páthy-Dencső Blanka, aki hozzátette, ő Szabó Gergellyel indul a vegyes párosok országos bajnokságán, ahol a dobogó a cél, csakúgy, mint a tavalyi junior OB győzteseinek, az így az A ligában induló Nagy Laurának és Spiller Emiliónak is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.