EUR: 310,24 Ft
CHF: 258,68 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb XIII.kerület

Öt csapattal küzdenek curlingeseink

A Vasas curlingesei remek tapasztalatokat szereztek a vegyescsapat-világbajnokságon, a hazai viadalokon pedig öt csapattal is részt vesznek.

A Szabó Gergely, Dencső Blanka, dr. Balázs Dávid, Tóth-Csősz Orsolya összeállítású, három vasasos curlingest felvonultató csapat képviselte a magyar színeket a svájci vegyescsapat-világbajnokságon, ahol a négyes számára végül a nyolcaddöntő jelentette a végállomást (Balázs Dávid másik egyesületben szerepel).


Csősz-Tóth Orsolya, Balázs Dávid, Dencső Blanka és Szabó Gergely, azaz a világbajnokságon járt csapat (Fotó:vasassc.hu)

– Hála a Vasas támogatásának is, több külföldi versenyt is magában foglaló, sikeres felkészülés után vártuk a megmérettetést, nagy reményekkel – mondta Szabó Gergely a csapat tagja. – A csoportmérkőzések során először vereséget szenvedtünk a walesi válogatottól, majd legyőztük a japánokat. A címvédő oroszok ellen nem sikerült a bravúr, de ezután zsinórban három győzelem következett Észtország, Szlovénia és Horvátország legjobbjai ellen, amivel sikerült kiharcolnunk a 37 országot felvonultató világeseményen a legjobb 16 közé jutást. A nyolcaddöntőben az esélyesebb török válogatott érvényesítette a papírformát, így búcsúztunk a további küzdelmektől. Összességében elégedettek lehetünk az elért eredménnyel, külön ki kell emelnem Blanka teljesítményét, aki szülés után két és fél hónappal is a csapat segítségére tudott lenni.
Páthy-Dencső Blanka egyébként a Vasas szakosztály-vezetőjeként is helytállt a vb-n, a Vasassal kapcsolatban pedig elmondta, az előttünk lévő időszakban öt különböző csapattal – GForce, Hackers, Vasas Nők, Vasas SC Titánok és  Vasas Girling – indul a bajnokságban.

Szabó Gergely a Vasas G-Force-val kupagyőztes és bajnoki dobogós lenne (Fotó: vasassc.hu)

– A Vasas GForce nevű curlingcsapata a férfi országos bajnokság első osztályában szerepel. Hosszú évek óta ugyanazok a tagok alkotják, így megfelelő felkészülés után ősszel a Magyar Kupa megszerzését tűzte ki célul, míg a magyar bajnokságban a dobogón szeretne végezni. A Hackers tavaly megnyerte a női B ligát, így idén már ők is újra az A csoportban versenyeznek és a cél ennek megtartása. A Szentannai Ágnes vezette Vasas Nők  a dobogón szeretnének végezni, míg a Titánok most először szerepelnek majd nemzetközi versenyen klubcsapatként, méghozzá december elején Kitzbühelben. Mivel négyen is tagjai a magyar válogatottnak, ott lesznek január elején Finnországban, Lohjában. Aztán tavasszal a magyar bajnokság A osztályában küzdenek a fiúk Sárdi Péter vezetőedző irányításával, először felnőtt csapattag nélkül – sorolta a rájuk váró kihívásokat, de ezzel még nincs vége.


A junior vb kvalifikációs versenyén is érintettek a csapattagok, azaz Spiller Emilió, Kárász Benjámin Raul, Nagy Viktor, Kovács Botond, Tóth Dániel. Ketten egyébként érettségi mellett versenyeznek idén, mindketten tovább is akarnak tanulni felsőoktatási intézményekben. A Vasas Girlingnél pedig a cél a legjobb négy közé jutás a felnőtt női országos bajnokságban, míg az ifi OB-n a címvédés.

– Lényegében a Vasas Girling alkotja a leány ifjúsági válogatottat, így szeretnének jól szerepelni a lányok a januári világbajnokságon is. És persze ne feledkezzünk meg vegyespáros-világbajnoki ezüstérmeseinkről, Nagy Györgyről és Szekeres Ildikóról sem, ők 11 World Curling Tour-eseményen vesznek majd részt Szocsiban, Kitzbühelben, Dumfries-ben, Edmontonban, Geflében, Bernben, Budapesten, Zoetermeerben, Pozsonyban, Tallinnban és Rigában. Világbajnokságot és országos bajnokságot nyernének – mondta Páthy-Dencső Blanka, aki hozzátette, ő Szabó Gergellyel indul a vegyes párosok országos bajnokságán, ahol a dobogó a cél, csakúgy, mint a tavalyi junior OB győzteseinek, az így az A ligában induló Nagy Laurának és Spiller Emiliónak is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.