EUR: 322,55 Ft
CHF: 281,51 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Külföld

Öt nap után mentettek ki egy szakadékba zuhant hegymászót

Öt napot töltött egy 30 méter mély sziklahasadékban az ausztriai Dachstein-hegységben egy német hegymászó, akit csütörtökön hajnalban sikerült kimenteni a mélyből.

A 45 éves hegymászó eltűnését már hétfőn jelentette az apja az osztrák hatóságoknak, de csak az után találták meg, hogy sokadik próbálkozásra neki magának is sikerült csütörtökön kora hajnalban egy rövid segélyhívás a rendkívül gyenge térerő ellenére.


A telefonos adatok alapján végül sikerült meghatározni a szakadékba zuhant hegymászó helyét. A csütörtökre virradóra kimentett és helikopterrel kórházba szállított férfi az első jelek szerint csak kisebb sérüléseket szenvedett a vállán és a bokáján.

Az eset kapcsán Ausztriában emlékeztetnek az úgynevezett “dachsteini csodára”, arra, hogy 1985-ben 19 nap után élve találtak meg a Dachstein-hegységben egy szakadékba zuhant és többszörös csonttörést elszenvedő, már halottnak hitt amerikai katonát. A Németországban állomásozó férfit a katonai kiképzés segítette a túlélésben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tiltakozik a Real Madrid

  Tiltakozik a Real Madrid

  A Real Madrid levélben tiltakozott a Spanyol Labdarúgó Szövetségnél (RFEF) amiatt, hogy a liga (LFP) az Egyesült Államokban akar bajnoki mérkőzéseket rendezni.

 • Robbanás történt egy iskolában, sok a halott!

  Robbanás történt egy iskolában, sok a halott!

  Robbanás történt szerdán a Krím félszigeten lévő Kercs városának egy szakiskolájában, az eddigi információk alapján tízen haltak meg, és mintegy ötvenen szenvedtek sérüléseket – jelentették ukrán és orosz hírforrások helyszíni beszámolók alapján.

 • Már vizsgálják a kölni túszejtő terrorista háttérét

  Már vizsgálják a kölni túszejtő terrorista háttérét

  A terrorista háttér lehetőségét is vizsgálják a németországi Kölnben hétfőn elkövetett túszejtéssel kapcsolatban, az eljárás irányítását átvette az állam elleni súlyos bűncselekmények ügyében illetékes szövetségi legfőbb ügyészség – jelentették szerdán német hírportálok.