EUR: 311,58 Ft
CHF: 266,01 Ft
2018. március 21., szerda
Benedek

Külföld

Öt nap után mentettek ki egy szakadékba zuhant hegymászót

Öt napot töltött egy 30 méter mély sziklahasadékban az ausztriai Dachstein-hegységben egy német hegymászó, akit csütörtökön hajnalban sikerült kimenteni a mélyből.

A 45 éves hegymászó eltűnését már hétfőn jelentette az apja az osztrák hatóságoknak, de csak az után találták meg, hogy sokadik próbálkozásra neki magának is sikerült csütörtökön kora hajnalban egy rövid segélyhívás a rendkívül gyenge térerő ellenére.


A telefonos adatok alapján végül sikerült meghatározni a szakadékba zuhant hegymászó helyét. A csütörtökre virradóra kimentett és helikopterrel kórházba szállított férfi az első jelek szerint csak kisebb sérüléseket szenvedett a vállán és a bokáján.

Az eset kapcsán Ausztriában emlékeztetnek az úgynevezett “dachsteini csodára”, arra, hogy 1985-ben 19 nap után élve találtak meg a Dachstein-hegységben egy szakadékba zuhant és többszörös csonttörést elszenvedő, már halottnak hitt amerikai katonát. A Németországban állomásozó férfit a katonai kiképzés segítette a túlélésben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Házkutatás a BMW központjában!

  Házkutatás a BMW központjában!

  Házkutatást tartottak kedden a BMW német autógyártó társaság müncheni központjában és egy ausztriai telephelyén a versenytárs Volkswagen (VW) dízelbotrányához hasonló manipuláció gyanújával.

 • Franciaország: a hamburger népszerűbb mint a baguette!

  Franciaország: a hamburger népszerűbb mint a baguette!

  Noha a franciák rendkívül büszkék gasztronómiai hagyományaikra, tavaly mégis több amerikai stílusú hamburger fogyott Franciaországban, mint hagyományos sonkás baguette szendvics, amire korábban még sosem volt példa – derült ki egy tanulmányból.

 • Ninó a romok között várja elhunyt gazdiját

  Ninó a romok között várja elhunyt gazdiját

  Nem újdonság az, hogy a kutyák elképesztően tudnak ragaszkodni gazdájukhoz és az sem ritka, hogy ha valamilyen úton elveszítik őket, képesek mély depresszióba esni és akár napokig egy falatot sem enni.

 • Zuckerberget hallgatná meg a brit parlament

  Zuckerberget hallgatná meg a brit parlament

  Mark Zuckerberget, a Facebook alapító vezérigazgatóját szeretné meghallgatni a londoni alsóház arról, hogy a Cambridge Analytica nevű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó cég miként használhatott fel több tízmillió Facebook-profilt az amerikai elnökválasztási kampányban.