2017. november 09., csütörtök
Tivadar

Külföld

Öt nap után mentettek ki egy szakadékba zuhant hegymászót

Öt napot töltött egy 30 méter mély sziklahasadékban az ausztriai Dachstein-hegységben egy német hegymászó, akit csütörtökön hajnalban sikerült kimenteni a mélyből.

A 45 éves hegymászó eltűnését már hétfőn jelentette az apja az osztrák hatóságoknak, de csak az után találták meg, hogy sokadik próbálkozásra neki magának is sikerült csütörtökön kora hajnalban egy rövid segélyhívás a rendkívül gyenge térerő ellenére.


A telefonos adatok alapján végül sikerült meghatározni a szakadékba zuhant hegymászó helyét. A csütörtökre virradóra kimentett és helikopterrel kórházba szállított férfi az első jelek szerint csak kisebb sérüléseket szenvedett a vállán és a bokáján.

Az eset kapcsán Ausztriában emlékeztetnek az úgynevezett “dachsteini csodára”, arra, hogy 1985-ben 19 nap után élve találtak meg a Dachstein-hegységben egy szakadékba zuhant és többszörös csonttörést elszenvedő, már halottnak hitt amerikai katonát. A Németországban állomásozó férfit a katonai kiképzés segítette a túlélésben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Felgyorsult az európai gazdaság növekedése

  Felgyorsult az európai gazdaság növekedése

  Az öt évig tartó mérsékelt fellendülést követően az európai gazdáság növekedése felgyorsult, több az új munkahely, növekszik a beruházási kedv és erősödik az államháztartás – közölte Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosa csütörtökön Brüsszelben, amikor bizottság őszi gazdasági előrejelzését ismertette.

 • A dzsihadisták évtizedek óta tervezik a bevándorlást

  A dzsihadisták évtizedek óta tervezik a bevándorlást

  Honfoglalók érkeznek Európába a bevándorlók személyében Katona Nasrin szerint. A kül- és biztonságpolitikai elemző, tolmács a Figyelőnek adott exkluzív interjújában azt mondta: „az Európába történő fokozatos beszivárgás két évtizede olvasható dzsihadista oldalakon”.

 • Putyin és Trump pénteken találkozik Vietnamban

  Putyin és Trump pénteken találkozik Vietnamban

  Pénteken találkozik Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök a vietnami Danangban – közölte csütörtökön Moszkvában Jurij Usakov, az orosz elnök külpolitikai tanácsadója.