EUR: 312,96 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 24., szombat
Mátyás

Extra

Pokolból a mennybe: pszichológus segített Babos Timinek

Sporttörténelmet írt Babos Tímea, aki nemrég az első magyar teniszvilágbajnok lett. A 24 éves sportolónő elárulta a Lokál Extrának: rosszabb időszakaiban nem mindig hitte el, hogy képes lesz felállni a padlóról, de a sportpszichológus sokat segített neki. Érzelmes, erős nő, akire egy éve rátalált a szerelem.

– Lassan már kezdem elhinni, hogy világbajnok vagyok, annyit olvastam ezt a sajtóban. Elképesztő érzés… Az egész torna rettenetesen nehéz volt, a döntőt is vesztes helyzetből hoztuk vissza. Az utolsó pillanatig semmi sem volt biztos, de a végén hatalmas volt az öröm, nem tagadom, hogy könnyes lett a szemem. Elég hihetetlen, ami történt – mesélte a Lokál Extrának Babos Tímea, aki Andrea Hlaváckovával nyerte meg a WTA-világbajnokságot Szingapúrban. Az elődöntőben legyőzték a verhetetlennek hitt Martina Hingis–Csan Jung-dzsan párost, és a visszavonuló Hingis utána az öltözőben meg is jegyezte, hogy nem így képzelte pályafutása utolsó meccsét. Babos sem hitte volna sosem, hogy ő búcsúztatja a legendát, sőt meg is nyerik a tornát. A Martina Navratilova-serleg mellé egyébként 500 ezer dollár (133 millió forint) jár a győzteseknek.


– Engem igazából nem motivál a pénz, korábban is megkérdezték, hogy mennyit nyertünk, de akkor fogalmam sem volt róla, engem csak a trófea érdekel. Persze ha megérkezik a számlámra az összeg, akkor annak természetesen örülni fogok, de eddig sem ez mozgatott. A serlegről csak egy replikát kapunk majd utólag, egy szép vitrinben kap helyet az új lakásomban – mondta Babos, akit édesapja, Babos Csaba indított el a pályán, ő volt, aki felfedezte, hogy Timi milyen tehetséges. Ő volt az első edzője is, és ha a teniszezőnő nem tanult jól, akkor egy időre eltiltotta a sporttól.

– Kétségtelen, hogy ő indított el a pályán, nagyon jó a kapcsolatunk, nagyon hálás vagyok neki. Érthetően mindig elvárás volt, hogy jól tanuljak. Előfordult, hogy egy-egy rossz jegy miatt ki kellett hagynom egy hónapot. Ugyanis mindig benne volt a pakliban, hogy mi van akkor, ha nem sikerül a teniszkarrier, lesz egy sérülés vagy bármi, ezért mindig fontos volt a tanulás – mondta Babos, aki az elmúlt években többször megjárta a poklot lelkileg, mert nem úgy sikerültek a versenyek, ahogy szerette volna. Sőt azon is elgondolkozott, hogy mindent felad. Végül sportpszichológus is segített neki.


/Fotó: MTI

/Fotó: MTI

– A sportpszichológus sokat segített, de nagyon fontosnak tartom, hogy az ember a saját bőrén is megtapasztalja a dolgokat, és tanuljon a hibáiból. Számomra a legnagyobb felismerés az volt, hogy valójában mennyire nem a tenisz számít, hanem a lelki hozzáállásom, hogy mennyire vagyok pozitív. Sokszor vannak rossz pillanataim, de kilábaltam belőle, éppen azért, mert változtattam a hozzáállásomon – tette hozzá Babos, aki mindig számíthat a családjára és a barátaira, egy éve pedig a szerelem is rátalált. Úgy tűnik, most már tényleg semmi sem állíthatja meg.

Mladenoviccsal folytatja

Babos nemrég egy sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a francia Kristina Mladenovic oldalán versenyez a jövőben, mert Andrea Hlaváckovával már korábban megbeszélték, hogy 2018-ban – főként egyeztetési problémák miatt – külön folytatják. A beszélgetés alatt a könnyeivel küszködve kifejtette, hogy a budapesti tornagyőzelem után hullámvölgybe került, és augusztusban Cincinnatiban – ahol gyorsan búcsúzott egyéniben – egy kora reggeli edzés előtt sikerült rendet tennie a fejében, amikor végiggondolta, hogy miért is űzi ezt a sportot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Weinstein bocsánatot kért Meryl Streeptől és Jennifer Lawrence-től

  Weinstein bocsánatot kért Meryl Streeptől és Jennifer Lawrence-től

  Harvery Weinstein bocsánatot kért Meryl Streeptől és Jennifer Lawrence-től, akiknek kiragadott nyilatkozatrészleteivel a producert próbálták kedvezőbb színben feltüntetni ügyvédei az ellene indított csoportos szexuális zaklatási per elejtését kérvényező beadványukban.

 • New Yorkban vetítik Enyedi Ildikó díjesélyes filmjét

  New Yorkban vetítik Enyedi Ildikó díjesélyes filmjét

  Exkluzív vetítésen tekinthetik meg az amerikai filmakadémia tagjai Enyedi Ildikó Testről és lélekről című Oscar-esélyes filmjét vasárnap New Yorkban, a New York-i Balassi Intézet Magyar Kulturális Központ és a Netflix szervezésében – tájékoztatta az MTI-t Janzsó Viktor New York-i konzul.

 • Így nézett ki a szülés után Katherine Heigl

  Így nézett ki a szülés után Katherine Heigl

  Megmutatta terhesség utáni bikinis testét Katherine Heigl. A színésznő az első képet pár héttel, a másodikat egy évvel, az utolsót 14 hónappal kisfia, Joshua születése után készítette, ezzel is szerette volna felhívni a figyelmet arra, hogy gyerekvállalás után is lehet bomba alakja egy anyukának.