2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb VII.kerület

Próbáld ki Terence Hill flipperét!

Közép-Európa legnagyobb flipperkiállítására várják az érdeklődőket a hétvégén a Dürer Rendezvényházba.

„Már vagy háromnegyed órája játszik ugyanavval a golyóval.” Ki ne emlékezne az És megint dühbe jövünk című filmben elhangzó mondatra, illetve a flipperen akrobatikus gyakorlatok sorát felvonultatva játszó Terence Hillre. A jelenet nemcsak a kiváló színész miatt emlékezetes, hanem azért is, mert akiket megérintett az analóg korszak itt megjelenő, rendkívül szórakoztató kocsmai játéka, tudja, hogy egy golyóval ennyi ideig játékban maradni valóban rendkívüli teljesítmény.


Terence Hill és a Sound Stage a filmben

Az ünnepet követő hétvégén lesz lehetőség arra, hogy a nosztalgiázók, illetve a flippert már múzeumi tárgyként szemlélők közösen csodálkozzanak rá a szórakoztatás eme eszközének fénykorára. A Dürer Rendezvényházban (Ajtósi Dürer sor 19–21.) november 3–5. között a Budapesti Flippermúzeum második alkalommal rendezi meg Közép-Európa legnagyobb ilyen rendezvényét, az Arcadia Játéktermi Nosztalgia Kiállítást, amelyen 250 népszerű gépet (a flipperek mellett videó- és egyéb játékokat) mutatnak be, köztük ezt a legendás típust, a Stage Soundot, amelyet Terence Hill püföl az idézett filmben. Ez utóbbit nem csak nézni lehet: ki is próbálhatja majd, aki megmérettetné magát.

250 játékgépet állítanak ki a hétvégén

Ugye, emlékszünk? Hány pontot is sikerült csinálni?

Ha pedig mindez kevés, szombat este meghallgatható a Bud Spencer–Terence Hill-filmek slágereit játszó Spencerhill Magic Band, a büfében pedig megkóstolható egy kis krumplis hal vagy hagymás bab.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.