2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb VII.kerület

Próbáld ki Terence Hill flipperét!

Közép-Európa legnagyobb flipperkiállítására várják az érdeklődőket a hétvégén a Dürer Rendezvényházba.

„Már vagy háromnegyed órája játszik ugyanavval a golyóval.” Ki ne emlékezne az És megint dühbe jövünk című filmben elhangzó mondatra, illetve a flipperen akrobatikus gyakorlatok sorát felvonultatva játszó Terence Hillre. A jelenet nemcsak a kiváló színész miatt emlékezetes, hanem azért is, mert akiket megérintett az analóg korszak itt megjelenő, rendkívül szórakoztató kocsmai játéka, tudja, hogy egy golyóval ennyi ideig játékban maradni valóban rendkívüli teljesítmény.


Terence Hill és a Sound Stage a filmben

Az ünnepet követő hétvégén lesz lehetőség arra, hogy a nosztalgiázók, illetve a flippert már múzeumi tárgyként szemlélők közösen csodálkozzanak rá a szórakoztatás eme eszközének fénykorára. A Dürer Rendezvényházban (Ajtósi Dürer sor 19–21.) november 3–5. között a Budapesti Flippermúzeum második alkalommal rendezi meg Közép-Európa legnagyobb ilyen rendezvényét, az Arcadia Játéktermi Nosztalgia Kiállítást, amelyen 250 népszerű gépet (a flipperek mellett videó- és egyéb játékokat) mutatnak be, köztük ezt a legendás típust, a Stage Soundot, amelyet Terence Hill püföl az idézett filmben. Ez utóbbit nem csak nézni lehet: ki is próbálhatja majd, aki megmérettetné magát.

250 játékgépet állítanak ki a hétvégén

Ugye, emlékszünk? Hány pontot is sikerült csinálni?

Ha pedig mindez kevés, szombat este meghallgatható a Bud Spencer–Terence Hill-filmek slágereit játszó Spencerhill Magic Band, a büfében pedig megkóstolható egy kis krumplis hal vagy hagymás bab.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.