EUR: 322,22 Ft
CHF: 285,10 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Békéscsaba

Rangos elismerést kapott Kormos Mihály

Békéscsaba képviselő-testülete október végi soros ülésén Kormos Mihálynak, a Békéscsabai Röplabda SE szakmai igazgatójának és Unyatyinszky Mihálynak, Ónodi Henrietta idén nyugdíjba vonuló edzőjének ítélte oda a Békéscsaba sportjáért kitüntetést.

Kormos Mihály a BRSE egyik alapítója, akinek irányításával első két alkalommal (2014, 2015) nyert felnőtt magyar bajnoki címet az egyesület. Ezenkívül az „Év edzője” elismerés, számos korosztályos bajnoki cím, több utánpótlás és felnőtt válogatott játékos felfedezése fűződik a szakember nevéhez.


A dévaványai születésű szakember a középiskolát már Békéscsabán végezte, itt ismerte és szerette meg a röplabdát. Az hamar kiderült számára, hogy nem lehet élsportoló, ezért az edzői pályát választotta. 18 évesen elvégezte az első tanfolyamot, egy évvel később pedig már egy csoporttal dolgozhatott. Majd a BRSE elődjével, a Főiskolai DSE csapatával is foglalkozott. A BRSE története 2000-ben indult, azzal a szándékkal hozták létre az akkoriban Kormos Mihály keze alatt röplabdázó gyerekek szülei, hogy ne szűnjön meg ennek a szép sportágnak az utolsó fellegvára is a megyében – olvasható a klub közösségi oldalán.

Eleinte sok sikert nem értek el, voltak olyan évek, amikor támogatás híján nem indultak felnőttbajnokságban, akkor az utánpótlás-nevelésen volt a hangsúly. Viszont a szakemberek keze alatt felnőtt egy olyan generáció, amellyel már bátran el lehetett indulni a magasabb szinten is. Ekkor Kormos Mihály még vezetőedzőként vett részt a munkában, de feladatai annyira megsokasodtak, hogy négy év után kénytelen volt pozíciót váltani, és szakmai igazgatóként folytatni pályafutását az egyesületnél. A klub utánpótlása is egyre jobb, tavaly már közel 800 lány játszott az egyesület kötelékében. Jelenleg több iskolával van kapcsolata a BRSE-nek, ezekben az intézményekben a fiataloknak van lehetőségük kihelyezett edző segítségével röplabdát tanulni.


Kormos Mihály a csabai röplabdások útjának egyengetése mellett több mint tíz éve a Polgármesteri Hivatal sportcsoportjánál dolgozik. Számos programot szervezett a munkatársaival azzal a céllal, hogy megmozgassa a város fiataljait – ezzel többek között kiérdemelte a Békéscsaba ifjúságáért elismerést is. A szabadidős sportolás átszervezése, újragondolása is az ő nevéhez fűződik. Többekkel együtt feljavították a kispályás labdarúgást a településen, ami azóta is 80-90 csapattal folyamatosan működik, sokak számára biztosítva a rendszeres és élvezetes testmozgást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.