2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb Békéscsaba

Rangos elismerést kapott Kormos Mihály

Békéscsaba képviselő-testülete október végi soros ülésén Kormos Mihálynak, a Békéscsabai Röplabda SE szakmai igazgatójának és Unyatyinszky Mihálynak, Ónodi Henrietta idén nyugdíjba vonuló edzőjének ítélte oda a Békéscsaba sportjáért kitüntetést.

Kormos Mihály a BRSE egyik alapítója, akinek irányításával első két alkalommal (2014, 2015) nyert felnőtt magyar bajnoki címet az egyesület. Ezenkívül az „Év edzője” elismerés, számos korosztályos bajnoki cím, több utánpótlás és felnőtt válogatott játékos felfedezése fűződik a szakember nevéhez.


A dévaványai születésű szakember a középiskolát már Békéscsabán végezte, itt ismerte és szerette meg a röplabdát. Az hamar kiderült számára, hogy nem lehet élsportoló, ezért az edzői pályát választotta. 18 évesen elvégezte az első tanfolyamot, egy évvel később pedig már egy csoporttal dolgozhatott. Majd a BRSE elődjével, a Főiskolai DSE csapatával is foglalkozott. A BRSE története 2000-ben indult, azzal a szándékkal hozták létre az akkoriban Kormos Mihály keze alatt röplabdázó gyerekek szülei, hogy ne szűnjön meg ennek a szép sportágnak az utolsó fellegvára is a megyében – olvasható a klub közösségi oldalán.

Eleinte sok sikert nem értek el, voltak olyan évek, amikor támogatás híján nem indultak felnőttbajnokságban, akkor az utánpótlás-nevelésen volt a hangsúly. Viszont a szakemberek keze alatt felnőtt egy olyan generáció, amellyel már bátran el lehetett indulni a magasabb szinten is. Ekkor Kormos Mihály még vezetőedzőként vett részt a munkában, de feladatai annyira megsokasodtak, hogy négy év után kénytelen volt pozíciót váltani, és szakmai igazgatóként folytatni pályafutását az egyesületnél. A klub utánpótlása is egyre jobb, tavaly már közel 800 lány játszott az egyesület kötelékében. Jelenleg több iskolával van kapcsolata a BRSE-nek, ezekben az intézményekben a fiataloknak van lehetőségük kihelyezett edző segítségével röplabdát tanulni.


Kormos Mihály a csabai röplabdások útjának egyengetése mellett több mint tíz éve a Polgármesteri Hivatal sportcsoportjánál dolgozik. Számos programot szervezett a munkatársaival azzal a céllal, hogy megmozgassa a város fiataljait – ezzel többek között kiérdemelte a Békéscsaba ifjúságáért elismerést is. A szabadidős sportolás átszervezése, újragondolása is az ő nevéhez fűződik. Többekkel együtt feljavították a kispályás labdarúgást a településen, ami azóta is 80-90 csapattal folyamatosan működik, sokak számára biztosítva a rendszeres és élvezetes testmozgást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.