2018. április 20., péntek
Tivadar

Belföld

Ron Werber kitalációja a vak zongorista zaklatása?

Ellentmondásokkal teli a vak zongorista megcibálása körüli sztori, amelyet az Index kürtölt világgá. Simicska médiuma egyik mondatában arról ír, hogy a szomszéd vetett véget az incidensnek, majd a zongoraművész lánya már arról beszél, hogy a szomszéd nem is látta az esetet.

Az ügy előzménye, hogy az Index tegnap megírta: idős fideszes önkéntesek megcibálták Weszely Ernő vak zongora- és harmonikaművészt, mert nem töltötte ki a Soros-tervről szóló konzultációs ívet. Óbudán történt az eset, amelyről eddig a helyi önkormányzat sajtóosztálya sem értesült. Leszögezzük, megdöbbentő és elítélendő, ha Weszely Ernőt valóban inzultálták, megcibálták, ilyen sehol nem fordulhatna elő – számolt be a Pesti Srácok.


A lap felhívja a figyelmet az Index cikkének ellentmondására: Simicska médiája egyik mondatában arról ír, hogy a szomszéd vetett véget az incidensnek, majd a zongoraművész lánya már arról beszél, hogy a szomszéd nem is látta az esetet. Emellett érdekes körülmény az is, hogy a történet eredetileg az LMP-hez köthető Reflektor blogon jelent meg (a portált Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja pénzeli, az alapítók közül többen is tagjai a pártnak), a cikkben pedig a vak zongorista Weszely Ernő lánya, Weszely Zsuzsa nyilatkozik, aki a Fidesz szerint a zöldek fizetett kommunikációs tanácsadója.

Az LMP kampányát jelenleg egyébként a korábban az MSZP-nek dolgozó Ron Werber segíti. Az Origo szerint a fenti történet tökéletesen illik a negatív kampányt előszeretettel használó kampányguru módszerei közé.


A Pesti Srácok az ügyben kérdéseket tett fel az LMP-nek, de érdemi választ nem kapott. A Fidesz közleményt adott ki, amelyben cáfolták, hogy a párt önkéntesei erőszakoskodtak volna. – Ilyen nem történt, az önkéntesek határozottan cáfolják a vádakat – írták.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Rogán: Jottányit sem engedünk

  Rogán: Jottányit sem engedünk

  “Ágyútűz fog zúdulni ránk, de ez az ágyútűz egy olyan erődöt fog érni, amelyet a magyar emberek keményen megerősítettek április 8-án. Mi ki fogunk tartani, a bevándorláspolitika ügyében egy jottányit sem engedünk “– mondta a PestiSrácok.

 • Kisétált az őrizetből Gyárfás

  Kisétált az őrizetből Gyárfás

  Nem kezdeményezte a Fenyő-gyilkosság felbujtójaként meggyanúsított Gyárfás Tamás előzetes letartóztatását a Fővárosi Főügyészség, így a mai tárgyaláson arról dönt a bíróság, hogy a gyanúsított kap e nyomkövetőt a bokájára vagy sem.

 • Újabb migránshullámot gerjeszt az unió

  Újabb migránshullámot gerjeszt az unió

  Már nem is kell átkelniük Európán, az EU áttelepítési programja keretében 40 ezer migránst maga az Európai Bizottság segít ide jutni az áttelepítési programmal, amelybe most újabb 10 ezer főt vonnak be – erről Dimitrisz Avramopulosz, a bizottság migrációs ügyekért felelős tagja nyilatkozott azután, hogy tárgyalt Horst Seehofer német belügyminiszterrel.