2017. november 08., szerda
Zsombor

Belföld

Ron Werber kitalációja a vak zongorista zaklatása?

Ellentmondásokkal teli a vak zongorista megcibálása körüli sztori, amelyet az Index kürtölt világgá. Simicska médiuma egyik mondatában arról ír, hogy a szomszéd vetett véget az incidensnek, majd a zongoraművész lánya már arról beszél, hogy a szomszéd nem is látta az esetet.

Az ügy előzménye, hogy az Index tegnap megírta: idős fideszes önkéntesek megcibálták Weszely Ernő vak zongora- és harmonikaművészt, mert nem töltötte ki a Soros-tervről szóló konzultációs ívet. Óbudán történt az eset, amelyről eddig a helyi önkormányzat sajtóosztálya sem értesült. Leszögezzük, megdöbbentő és elítélendő, ha Weszely Ernőt valóban inzultálták, megcibálták, ilyen sehol nem fordulhatna elő – számolt be a Pesti Srácok.


A lap felhívja a figyelmet az Index cikkének ellentmondására: Simicska médiája egyik mondatában arról ír, hogy a szomszéd vetett véget az incidensnek, majd a zongoraművész lánya már arról beszél, hogy a szomszéd nem is látta az esetet. Emellett érdekes körülmény az is, hogy a történet eredetileg az LMP-hez köthető Reflektor blogon jelent meg (a portált Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja pénzeli, az alapítók közül többen is tagjai a pártnak), a cikkben pedig a vak zongorista Weszely Ernő lánya, Weszely Zsuzsa nyilatkozik, aki a Fidesz szerint a zöldek fizetett kommunikációs tanácsadója.

Az LMP kampányát jelenleg egyébként a korábban az MSZP-nek dolgozó Ron Werber segíti. Az Origo szerint a fenti történet tökéletesen illik a negatív kampányt előszeretettel használó kampányguru módszerei közé.


A Pesti Srácok az ügyben kérdéseket tett fel az LMP-nek, de érdemi választ nem kapott. A Fidesz közleményt adott ki, amelyben cáfolták, hogy a párt önkéntesei erőszakoskodtak volna. – Ilyen nem történt, az önkéntesek határozottan cáfolják a vádakat – írták.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Medgyessy szerint a Fidesz győz jövőre

  Medgyessy szerint a Fidesz győz jövőre

  Kiállt a kormány migránspolitikája és közmunkaprogramja mellett Medgyessy Péter az Indexnek adott interjújában. A volt szocialista miniszterelnök szerint az ellenzék mélyponton van, nincs köztük egyetlen olyan politikus se, akitől „szívesebben venne használt autót”, mint Orbán Viktortól.

 • Szanyi kiállt Marton László mellett

  Szanyi kiállt Marton László mellett

  „Én is ritka ocsmány dolognak vélem Marton péniszének nyilvános kalibrálását, s arról is illik megemlékezni, hogy ki rohangál pucéran a színpadon. Csak hogy tartsunk mértékeket!” – írta ki Facebook-oldalára az MSZP EP-képviselője, Szanyi Tibor.

 • Szalmázzuk ki kedvencünk házát! – Kutyahidegben segít

  Szalmázzuk ki kedvencünk házát! – Kutyahidegben segít

  Hamarosan beköszönt a hidegebb idő, így nem árt arról is gondoskodni, hogy ne fagyoskodjon kint sem a kutya. A Lokál egy állatvédő szervezet vezetőjét kérdezte a praktikákról és arról, hogy milyen hibákat követnek el a jószándékú gazdik is.