EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 24., vasárnap
Iván

Egyéb Szeged

Ruha és paprikás krumpli hozta el a boldogságot

Paprikás krumpli nokedlivel volt az ebédje november első hétvégéjén a Szűcs családnak. Az ételt a Szegedi Bike Maffia önkéntesei vitték el a rászoruló családnak. A Lokál Extra Szeged elkísérte az önkénteseket.

A biciklis Ivettel, Katával és Attilával a szegedi Szent István téren találkoztunk. Utunk a Hétvezér utcába vezetett, ahol Szűcs Ferencné Vali és fia, Ferenc már várták őket.
A család szegényes, de nagyon tisztán tartott otthonában fogadott minket. Vali elmesélte, hogy már öt éve egyedül neveli gyermekét. – Beteges vagyok, néha ugyan el tudok vállalni valami könnyű alkalmi munkát, de ez nem mindig sikerül – mesélte. A család így javarészt az édesanya 29 ezer forintos nyugdíjából kénytelen élni, ezért nagyon nagy segítség számukra az, amit a bringások nyújtanak nekik.


Ivett, Kata és Attila, azaz a Bike Maffia

Vali (balra) öt éve neveli egyedül fiát, Ferencet. Jól jött a segítség

– A férjem öt éve hagyott el minket, előtte hitelt vett fel, amelynek én vagyok a kezese, éppen ezért minden bevételünk jelentős részére ráteszi a kezét a behajtó.

Karnyújtás

A Szegedi Bike Maffia tagjai három családnak segítenek rendszeresen, de működésük több hónapja alatt már több száz hajléktalannak vittek ételt, és bátorították őket néhány kedves szóval.

Miközben beszélgettünk, Ferenc már ki is nyitotta a dobozban szervírozott nokedlis paprikás krumplit, és falatozni kezdett, közben pedig elbeszélgettünk. – A Dr. Csont és a Szellemekkel suttogó a kedvenc műsoraim a tévében, de az igazi kedvencem Cristiano Ronaldo és a Real Madrid – mondta, majd azt is elárulta, hogy rendőr szeretne lenni, ha elvégzi az iskolát.
– Amíg nem jöttetek, kedveseim, két krumpliból főztem levest és párizsiból csináltam milánóit, de ez az étel most jobban esik – vette vissza a szót az édesanya. Hatvani Kata, az ebédhordó csapat koordinátora kedvesen el is beszélgetett vele. Az asszonyt és fiát boldogság töltötte el, amikor a kerekesek hátizsákjából néhány újszerű téli ruhadarab is előkerült.
– Szeretnek minket a közvetlen stílusunk miatt. Igazából összetart minket az ügy, ami annyiból áll, hogy segítsünk a rászorulókon – foglalta össze küldetésüket Kata.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.