EUR: 313,13 Ft
CHF: 272,13 Ft
2018. február 23., péntek
Alfréd

Egyéb Székesfehérvár

Sakkfőváros négy napig

Négy napon át terelgette figuráit az a 104 játékos, akik részt vettek a 14. Fehérvár-Böllhoff kupa nemzetközi sakkversenyen. A legfiatalabb résztvevő hét-, a legidősebb nyolcvanhét éves volt.

Október 20. és 23. között rendezte meg a Fejér Megyei Sakkszövetség a Fehérvár-Böllhoff kupa nemzetközi sakkversenyt a Novotel Hotelben. A versenyen két csoportban összesen 104 sakkozó, köztük tizenegy nemzetközi címviselő vett részt. Az erős mezőnyben végig nyílt küzdelem folyt a helyezésekért, és csak az utolsó forduló döntött mindkét csoportban.


A versenyen két csoportban összesen 104 sakkozó, köztük tizenegy nemzetközi címviselő vett részt Fotó: József Lipót

Az A csoportban Acél Gergely (Aquaprofit Nagykanizsa) nemzetközi mester végig vezetett, de az utolsó fordulóban döntetlent játszott a címvédő Nagy Gáborral (Kőbánya SC), viszont Kántor Gergely (Aquaprofit Nagykanizsa) győzött, pontszámban beérte őket, és jobb mezőnyértékszámának köszönhetően ő lett a kupa győztese. Második Aczél Gergely, harmadik Nagy Gábor lett. További díjazottak: Szabó Márton Mihály (Esztergomi SC), dr. Flumbort András (Dunaharaszti) és Papagorasz Takisz (Fehérvár SE). Különdíjasok: Boguszlavszkij Jevgenyij (szenior), Losonczi Marcell (ifi), Gaál Zsóka (női), Fáncsy Imre (Fejér megyei).

A B csoportban Goth Gabriel (Komárom SC) lett az első. A másodiktól a hatodik helyig pontegyenlőség alakult ki, a mezőnyértékelés alapján a sorrend: Radics Nóra (Királysakk SE), Horváth Miklós (Bodajki SE), Fodor Árpád (MÁV Előre SC), Tóth József (Fehérvár SE), Bozsoki Dániel (Tóth László SE).


A Fehérvár SE tizenhárom versenyzővel indult a két csoportban. Az egyesület október 27-én háziversenyt rendezett saját tagjainak. A B kategória, azaz a nem igazolt versenyzők viadalára, Székesfehérvár általános iskolás diákjai számára kiírt egyéni sakkbajnokság őszi fordulójára a Németh László Általános Iskolában került sor. Az eddig iskolánkénti csapatversenyt az idei esztendőtől egyéni rendszerben, nyolc korosztályban rendezik – közölték a szervezők.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.