EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb XIII.kerület

Sastin Marianna: Annyit mozgok, amennyi jólesik

Sastin Marianna, a Vasas birkózója a 2013-as, budapesti világbajnokságon szerzett aranyérmet, de van neki világ- és Európa-bajnoki ezüst- és bronzérme is. Jövőre ismét hazánk ad otthont a vb-nek, amire Marianna már gőzerővel készül, ami sokak számára azért lehet meglepő, mert a sportoló gyermeket vár, a hetedik hónapban van.

A kismama sportoló felkészülését férje-edzője, Wöller Ákos irányítja.
– Január 26-ra vagyok kiírva, de azt mondták az orvosok, inkább január közepén fog érkezni a baba – nyilatkozta Sastin Marianna, aki kifejezetten jól érzi magát. – Egyelőre nekem csak a jó része jutott a terhességnek, hiszen egy percig sem voltam rosszul, nagyon jól viselem, tudok edzeni, nagyon hiányozna a mozgás.


Súllyal is dolgozik Marianna

Azt mondják, a terhesség alatt kettő helyett kell enni, no de kettő helyett kell edzeni is?
– Én ettől a kettő helyett kell ennitől rosszul vagyok, mert szerintem nem kell. Úgy gondolom, a szervezetem jelzi, mennyire van szüksége ahhoz, hogy a baba is fejlődjön, és nekem is elég legyen. Én annyit eszem, és a mozgással is így vagyok, amennyi jólesik. Megcsinálom, amit Ákos mond, de ha úgy érzem, hogy sok, abbahagyom.

A saját testsúlyos erősítő gyakorlatok nem maradhatnak el

Wöller Ákos elárulta, milyen edzéstervet követ a világbajnoknő.
– A terhesség nem betegség, mozogni ugyanúgy kell és lehet. Marianna jelenleg heti hét edzést csinál, amiben úszás, jóga is van, mellette a teremben is végez olyan gyakorlatokat, amelyek még mindig közeliek a birkózáshoz, de már nem a birkózószőnyegen elvégezhető feladatok. Soha nem kíméltem, ő választotta ezt a sportot, úgyhogy neki kell vállalnia a nehéz munkát. Most természetesen kicsit más a helyzet, vigyázok én is nagyon, nehogy túlterheljük. A kisbaba január közepe felé érkezik, utána meglátjuk, mennyi idő kell Mariannának, hogy regenerálódjon, a terv szerint jövőre a budapesti világbajnokságon már szőnyegre lép.


 

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.