2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb Szolnok

Segítettek a pályaválasztásban

A Szakmák világa elnevezésű Pályaválasztási Kiállítás és Szakmai Napokat 18. alkalommal rendezte meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja.

A kétnapos program lehetőséget teremtett arra, hogy a pályaválasztás előtt álló diákok, a pályamódosításra készülő felnőttek a helyszínen tájékozódjanak a szakiskolákban, szakközépiskolákban, gimnáziumokban folyó képzésekről, a jelentkezések feltételeiről és az iskolai, kollégiumi életről.


Dr. Kállai Mária kormánymegbízott

 

Dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Katona Miklós, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára köszöntötte a Széchenyi gimnázium tornacsarnokában a rendezvényre érkezőket, ahol közel 60 kiállító mutatkozott be több mint 10 szakmacsoportban és a szakmaszigeteken. A két nap során a szakképző iskolák bemutatták azokat a szakképzési lehetőségeket, amelyek összhangban állnak a megye munkaerőpiaci igényeivel. A kiállítás idején pályaválasztási tanácsadás segítette a döntés meghozatalát. A két nap alatt a szakmaszigeteken gyakorlati bemutatókat tartottak, ahol az érdeklődők megismerhették a bemutatott szakmák jellegzetességeit, az elsajátításukhoz szükséges készségeket és képességeket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.