EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb Szolnok

Segítettek a pályaválasztásban

A Szakmák világa elnevezésű Pályaválasztási Kiállítás és Szakmai Napokat 18. alkalommal rendezte meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja.

A kétnapos program lehetőséget teremtett arra, hogy a pályaválasztás előtt álló diákok, a pályamódosításra készülő felnőttek a helyszínen tájékozódjanak a szakiskolákban, szakközépiskolákban, gimnáziumokban folyó képzésekről, a jelentkezések feltételeiről és az iskolai, kollégiumi életről.


Dr. Kállai Mária kormánymegbízott

 

Dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Katona Miklós, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára köszöntötte a Széchenyi gimnázium tornacsarnokában a rendezvényre érkezőket, ahol közel 60 kiállító mutatkozott be több mint 10 szakmacsoportban és a szakmaszigeteken. A két nap során a szakképző iskolák bemutatták azokat a szakképzési lehetőségeket, amelyek összhangban állnak a megye munkaerőpiaci igényeivel. A kiállítás idején pályaválasztási tanácsadás segítette a döntés meghozatalát. A két nap alatt a szakmaszigeteken gyakorlati bemutatókat tartottak, ahol az érdeklődők megismerhették a bemutatott szakmák jellegzetességeit, az elsajátításukhoz szükséges készségeket és képességeket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.