EUR: 325,74 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Külföld

Sétálóutca lesz a londoni Oxford Streetből

Sétálóutcává akarja alakítani a londoni Oxford Streetet a brit főváros polgármestere.

Sadiq Khan szerint a világhírű bevásárlóutcának az Oxford Circustől az Orchard Streetig tartó 800 méteres szakasza 2018 decemberétől válhatna “járműmentes sétálóutcává”.


A hétfőn ismertetett tervek szerint mindenfajta járműforgalmat beszüntetnek az útszakaszon és a járdaszintig megemelik az úttestet, hogy kényelmesebbé tegyék a gyalogos közlekedést.

Kerékpárral is tilos lesz behajtani az új sétálóutcába, ám a londoni közlekedési vállalat, a Transport for London ígérete szerint “új, kiváló minőségű bicikliutakat” próbálnak építeni az Oxford Street közelében.

A sétálóutca kialakításának felvezetéseként idén már mérsékelték az autóbuszforgalmat az Oxford Streeten.

Az Európa egyik legforgalmasabb bevásárlóutcájának számító Oxford Streetet több mint négy millióan keresik fel hetente.

A polgármesteri hivatal egyik szóvivője szerint a projekt egyrészt illeszkedik a brit főváros levegőminőségének javítását célzó erőfeszítések sorába, másrészt a változtatás révén “jóval biztonságosabb és csalogatóbb” hellyé válna az Oxford Street.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A NASA két csúcsműszerét használták magyar kutatók

    A NASA két csúcsműszerét használták magyar kutatók

    Az exobolygókra vadászó Kepler és a fiatal csillagrendszerek infravörös sugárzását vizslató Spitzer űrtávcső egyesített erejével tárta fel egy magyar kutatócsoport a DQ Tau rendszerében zajló fizikai folyamatokat – közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) pénteken az MTI-vel.

  • Semjén Zsolt magánlátogatást tett Betlehemben

    Semjén Zsolt magánlátogatást tett Betlehemben

    Magánlátogatást tett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Betlehemben, ahol megtekintette a felújítási munkálatokat a Születés templomában, amelyekhez Magyarország 2011-ben – első külföldi államként – és 2018-ban is pénzadománnyal járult hozzá – közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel.