2017. november 08., szerda
Zsombor

Külföld

Sétálóutca lesz a londoni Oxford Streetből

Sétálóutcává akarja alakítani a londoni Oxford Streetet a brit főváros polgármestere.

Sadiq Khan szerint a világhírű bevásárlóutcának az Oxford Circustől az Orchard Streetig tartó 800 méteres szakasza 2018 decemberétől válhatna “járműmentes sétálóutcává”.


A hétfőn ismertetett tervek szerint mindenfajta járműforgalmat beszüntetnek az útszakaszon és a járdaszintig megemelik az úttestet, hogy kényelmesebbé tegyék a gyalogos közlekedést.

Kerékpárral is tilos lesz behajtani az új sétálóutcába, ám a londoni közlekedési vállalat, a Transport for London ígérete szerint “új, kiváló minőségű bicikliutakat” próbálnak építeni az Oxford Street közelében.

A sétálóutca kialakításának felvezetéseként idén már mérsékelték az autóbuszforgalmat az Oxford Streeten.

Az Európa egyik legforgalmasabb bevásárlóutcájának számító Oxford Streetet több mint négy millióan keresik fel hetente.

A polgármesteri hivatal egyik szóvivője szerint a projekt egyrészt illeszkedik a brit főváros levegőminőségének javítását célzó erőfeszítések sorába, másrészt a változtatás révén “jóval biztonságosabb és csalogatóbb” hellyé válna az Oxford Street.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Ukrán oktatási törvény: Csalódottan távozott az ukrán oktatási miniszter

    Ukrán oktatási törvény: Csalódottan távozott az ukrán oktatási miniszter

    Brüsszel, 2017. november 7., kedd (MTI) – Csalódottan távozott Brüsszelből az ukrán oktatási miniszter, ugyanis az Európai Parlament néppárti frakciójának külügyi munkacsoportjának ülésén a képviselők egyértelműen felhívták Lilija Hrinevics figyelmét az oktatási törvény kisebbségekre gyakorolt jogszűkítő hatásaira, és hogy az elfogadott intézkedés diszkriminálja az országban élő európai uniós anyaországokkal rendelkező kisebbségeket – közölte az MTI-vel Bocskor Andrea, a Fidesz-KDNP EP-képviselője közleményében kedden.