EUR: 310,72 Ft
CHF: 259,53 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb Szeged

Simogatás után betelepítés?

Botka László 2002 után bezáratta Szentmihály iskoláját, majd 2015-től ingyen és bérmentve odaadta a hírhedt MigSzol csoportnak, vagyis a Migráns Szolidaritás erősen Soros György-közeli „civil” szervezetnek, amely raktárbázisul használta az egykori iskolaépületet.

Botka László szocialista polgármester a 2015-ben az illegális migráció támogatására alakult MigSzolnak korábban jelentős segítséget nyújtott Szegeden. Nemcsak az említett iskolát adta át a „civileknek”, hanem a szervezet által a szegedi vasútállomáshoz felállított faház fölállítását is támogatta a Botka vezette szegedi önkormányzat. Ezeknek a szervezeteknek a célja a migránsok segítése és annak megoldása, hogy a migránsok – akár illegálisan is – akadálytalanul juthassanak el Nyugat-Európába. Az sem probléma, ha útlevél és azonosítók nélkül.


Az elejétől a végéig a migránsbarát civilek mellett Botka

A Délmagyarország 2015. július 30-án írta meg, hogy egy hónapja nyílt meg a szegedi önkormányzat támogatásával a migránsokat segítő faház, a MigSzol bázisa a szegedi nagyállomás előtt. 2015. szeptember 25-én pedig arról számolt be a helyi napilap, hogy bezárták a faházat, és búcsúzóul Botka László és Nagy Sándor alpolgármester is megjelent.


A bezárt iskola ma egy migránsokat támogató szervezeté

Botka nyitott a befogadásra

A MigSzol egyik raktára pedig éppen Szentmihályon volt, a Botkáék által bezárt Gárdonyi Géza Általános Iskolában. Ezt az iskolát Botka László csukatta be, majd később egy döntéssel ingyen odaadta a bevándorlókat segítő szervezetnek. A MigSzol szegedi frontembere egyébként az a Kékesi Márk, aki kormányzati migrációs plakátokat rongált.

Migránsokat költöztetne Szegedre?

Szeged polgármestere egyike volt azoknak, aki a migrációs nyomást nem ismerték fel idejében, és kisebbíteni akarták annak jelentőségét. Korábban Botka azt mondta, „… a város lakosságát egyáltalán nem zavarták a menekültek, nem is találkoztak velük az utcákon, hiszen a migránsoknak nem célországuk Magyarország”.

De még érdekesebb az a kiszólás, amelyet a német szocialista szövetségese, Martin Schulz ejtett meg. Ő szó szerint azt mondta: „Szeged is egyike azoknak az elkötelezetten baloldali városoknak, ahova bármelyik menekültet el lehet küldeni” – ezekkel a szavakkal emlegette márciusban Martin Schulz, az Európai Parlament akkori elnöke a Botka László vezette Szegedet.

A korrupció nyomában

Közérdekű adatigényléssel fordult a szegedi Fidesz és a KNDP az önkormányzathoz, miszerint az elmúlt 15 évből, azaz a Botka-korszak elejétől kíváncsiak különböző szerződésekre és adatokra. Mint mondják, mindenkinek joga van tudni, mire költik a közpénzt, kiváltképp az egyre-másra kirobbanó korrupciós botrányok tükrében.

Tekintettel arra, hogy Botka és a MigSzol között ennyire harmonikus volt a kapcsolat, és közben a polgármester ennyire ellenezte a határkerítést, sokakban fölmerül a kérdés, vajon milyen paktumot köthetett az európai baloldal egyik vezérével, Martin Schulzcal Botka László, mely paktumnak esetlegesen az a célja, hogy Szeged is fogadjon be migránsokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.