EUR: 310,72 Ft
CHF: 259,53 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb XVIII.kerület

Sokat tettek Imréért

Perge Zsoltné Kékesi Gabriella óvodapedagógus és dr. Kocsár Tibor sebész főorvos kapta idén a Pestszentimréért díjat. Az elismerést a több mint negyedszázada sikeresen működő Dr. Széky Endre Pestszentimre Történeti Társaság alapította és ítéli oda évente egyszer olyan személyeknek, akik a munkájukkal, közéleti szerepvállalásukkal a helyi közösséget szolgálták, szolgálják.

Múlt héten Lévai István Zoltán alpolgármester adta át a bronzplaketteket a két díjazottnak. Az önkormányzat tájékoztatásából kiderül, Gabriella családja több generáció óta él Pestszentimrén, ő maga óvónői diplomájának megszerzése után tért ide vissza, és egykori óvodájában, az Eke utcában kezdett dolgozni, s ugyanitt a Napsugár óvoda vezetője lett. 2014-ben nagy szerepe volt a Szélső utcai Napvirág tagóvoda létrehozásában, ahol idén augusztus, vagyis vezetői visszavonulása óta óvodapedagógusként dolgozik.


Gabriella segített létrehozni a Napvirág tagóvodát (fotó: bp18.hu)

Dr. Kocsár Tibor a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban és a Zsebők Zoltán Szakrendelőben dolgozott orvosként, 2009–2011 között a Pintér Kálmán Szakrendelő első igazgató főorvosa volt, ma pedig a lőrinci szakrendelő sebészeti osztályát vezeti.

Tibor (jobbra) a mai napig aktívan segít a helyieken (fotó: bp18.hu)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.