EUR: 325,80 Ft
CHF: 279,83 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb XVIII.kerület

Sokat tettek Imréért

Perge Zsoltné Kékesi Gabriella óvodapedagógus és dr. Kocsár Tibor sebész főorvos kapta idén a Pestszentimréért díjat. Az elismerést a több mint negyedszázada sikeresen működő Dr. Széky Endre Pestszentimre Történeti Társaság alapította és ítéli oda évente egyszer olyan személyeknek, akik a munkájukkal, közéleti szerepvállalásukkal a helyi közösséget szolgálták, szolgálják.

Múlt héten Lévai István Zoltán alpolgármester adta át a bronzplaketteket a két díjazottnak. Az önkormányzat tájékoztatásából kiderül, Gabriella családja több generáció óta él Pestszentimrén, ő maga óvónői diplomájának megszerzése után tért ide vissza, és egykori óvodájában, az Eke utcában kezdett dolgozni, s ugyanitt a Napsugár óvoda vezetője lett. 2014-ben nagy szerepe volt a Szélső utcai Napvirág tagóvoda létrehozásában, ahol idén augusztus, vagyis vezetői visszavonulása óta óvodapedagógusként dolgozik.


Gabriella segített létrehozni a Napvirág tagóvodát (fotó: bp18.hu)

Dr. Kocsár Tibor a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban és a Zsebők Zoltán Szakrendelőben dolgozott orvosként, 2009–2011 között a Pintér Kálmán Szakrendelő első igazgató főorvosa volt, ma pedig a lőrinci szakrendelő sebészeti osztályát vezeti.

Tibor (jobbra) a mai napig aktívan segít a helyieken (fotó: bp18.hu)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.