EUR: 326,05 Ft
CHF: 280,39 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Ózd

Sportos könyvbemutató

A kézilabdázók felkészítésének edzéselméleti összefüggései címmel írt könyvet Juhász István EHF-mesteredző, a férfi „B” válogatott edzője, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség szakértője. A kiadványt a napokban Ózdon mutatta be, ahol az utánpótláscsapatnak edzést is vezényelt.

Több évtizedes szakmai tapasztalata szerint egy jó edzésterv segíti a sportolók mindenkori teljesítményének fokozását, de legalább a megőrzését. Különösen a kondicionáló edzések megtartásánál lehet olyan hibákat elkövetni, amelyekre kevesen gondolnak. Ilyen például, ha a futó- és állóképesség-javító edzéseket követően azonnal a konditeremben folytatják a tréninget, mert azzal lerombolják az előző gyakorlatokkal szerzett előnyöket.


Fotó: Lokál
Képalá: Juhász István edzést vezényelt Ózdon

A 199-szeres válogatott Nagy László és a 211-szeres válogatott Zubai Szabolcs ajánlásával bemutatott kiadvány egy új edzéselméleti tananyag. Korábban az ilyen szakkönyvek többnyire általános jellegűek vagy egyéni sportágakra vonatkozók voltak.

Fotó: Lokál
Képalá: Az ismert szakemberre Ózdon is érdemes volt odafigyelni

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.