2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Ózd

Sportos könyvbemutató

A kézilabdázók felkészítésének edzéselméleti összefüggései címmel írt könyvet Juhász István EHF-mesteredző, a férfi „B” válogatott edzője, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség szakértője. A kiadványt a napokban Ózdon mutatta be, ahol az utánpótláscsapatnak edzést is vezényelt.

Több évtizedes szakmai tapasztalata szerint egy jó edzésterv segíti a sportolók mindenkori teljesítményének fokozását, de legalább a megőrzését. Különösen a kondicionáló edzések megtartásánál lehet olyan hibákat elkövetni, amelyekre kevesen gondolnak. Ilyen például, ha a futó- és állóképesség-javító edzéseket követően azonnal a konditeremben folytatják a tréninget, mert azzal lerombolják az előző gyakorlatokkal szerzett előnyöket.


Fotó: Lokál
Képalá: Juhász István edzést vezényelt Ózdon

A 199-szeres válogatott Nagy László és a 211-szeres válogatott Zubai Szabolcs ajánlásával bemutatott kiadvány egy új edzéselméleti tananyag. Korábban az ilyen szakkönyvek többnyire általános jellegűek vagy egyéni sportágakra vonatkozók voltak.

Fotó: Lokál
Képalá: Az ismert szakemberre Ózdon is érdemes volt odafigyelni

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.