2017. november 03., péntek
Győző

Külföld

Szabad a tánc a New York-i éttermekben

Kilencvenegy év után ismét szabad lesz a tánc a New York-i bárokban, éttermekben, az amerikai város önkormányzata ugyanis eltörölte az 1926-ban életbe léptetett kabarétörvényt.

A 91 éve bevezetett törvény tiltotta, hogy a bárokban, klubokban, éttermekben bármilyen zenét játszanak és táncoljanak. A szigor azt jelentette, hogy jelenleg az amerikai nagyváros mintegy 25 ezer étterme, bárja közül csupán száznak van kabaréengedélye. Bill de Blasio polgármester aláírásától számított 30 nap múlva viszont ismét szabad lesz a tánc New Yorkban.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Édes viselet

  A nap képe: Édes viselet

  A legfinomabb édességekből készített ruhakölteményekkel kápráztatták el a nézőket a párizsi Salon Du Chocolat bemutatón, ahol világhírű tervezők és csokoládékészítők közös munkáit viselték a modellek a kifutón.

 • Dicsekedett tettével a New York-i merénylő

  Dicsekedett tettével a New York-i merénylő

  Vádat emeltek szerdán New Yorkban Sayfullo Saipov ellen, aki előző nap Manhattanben teherautóval az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet nevében nyolc halálos áldozatot és több súlyos sebesültet követelő, gázolásos terrorakciót követett el.

 • Beyoncé is szerepel majd az Oroszlánkirályban

  Beyoncé is szerepel majd az Oroszlánkirályban

  Beyoncé amerikai énekesnő, James Earl Jones amerikai színész és John Oliver brit komikus is a hangját kölcsönzi egy-egy jól ismert karakternek Az oroszlánkirály című rajzfilmből készülő játékfilmben – jelentette be a mozit jegyző Disney stúdió.

 • Meghalt a brémai lövöldözés áldozata

  Meghalt a brémai lövöldözés áldozata

  Meghalt a németországi Brémában csütörtökön történt lövöldözés áldozata, a rendőrség szerint kizárható, hogy a bűncselekmény hátterében a terrorizmus áll.