2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Belföld

Szalmázzuk ki kedvencünk házát! – Kutyahidegben segít

Hamarosan beköszönt a hidegebb idő, így nem árt arról is gondoskodni, hogy ne fagyoskodjon kint sem a kutya. A Lokál egy állatvédő szervezet vezetőjét kérdezte a praktikákról és arról, hogy milyen hibákat követnek el a jószándékú gazdik is.

November idusához közeledve sajnos egyre több több sanyarú sorsú kutya és macska pusztul el a hidegebb időjárás miatt. Ezek zömében magára hagyott, kidobott, megunt állatok, ám sajnálatos módon olyanok is vannak köztük, akikről a tulajdonos nem gondoskodik.


– A tavalyi mínusz 20-25 fokos hideg nagyon nem tett jót ezeknek az állatoknak – mondta a Lokálnak Kruzslicz Anna. A Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálat Egyesület elnöke saját tapasztalatai alapján arról számolt be, hogy télvíz idején sem tesznek több megunt állatot utcára az emberek.

Célszerű szalmával bélelni a kutyaházat
Fotó: [email protected]

– Sajnos aki ráun kedvencére, az évszaktól függetlenül a lehető leghamarabb megszabadul tőle. A többség még mindig nem azt az utat választja, hogy felkeres egy állatotthont, hanem egyszerűen kiteszi az utcára, vagy például kidobja a kocsiból – árulta el Kruzslicz Anna, aki szerint már nemcsak keverék, hanem értékes fajtatiszta kutyákat is szélnek eresztenek. Találtak például már bulldogot is.


Az egyesület elnöke szerint a hidegebb idő közeledtével nagyon fontos, hogy megfelelő méretű házikót vásároljunk a kint tartott kutyáknak.

– Sajnos sokan elkövetik a legnagyobb jószándék ellenére is azt a hibát, hogy egy tacskónak például akkora kutyaházat vesznek, mint amekkora egy német-juhásznak kell. Vagyis nemcsak a túl szűk, hanem a túl nagy ház sem jó, mert fázik benne az állat. Szintén hiba, ha takarókkal bélelik ki a kutyaházat, ami adott esetben ha nedvességet kap, meg is fagyhat. A legjobb megoldás szalmát tenni a házba és egy olyan kis küszöböt készíteni – ha gyárilag nincs – ami nem engedi, hogy a kutya véletlenül is kikotorja a szalmát – mondta Kruzslicz Anna, aki hozzátette: a szalmát elég két hetente cserélni, így nem egy nagy befektetés.

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek: 

Kapcsolódó Cikkek

  • Az idén 9 százalékkal emelkedhetnek az átlagkeresetek

    Az idén 9 százalékkal emelkedhetnek az átlagkeresetek

    A tavaly decemberben kötött bérmegállapodás hatására, amelynek értelmében 2019. január 1-től 8 százalékkal nőtt a minimálbér és a garantált bérminimum, idén az átlagbérek vélhetően 9 százalékkal emelkednek majd – így kommentálták az MTI-nek nyilatkozó elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb kereseti adatait.